Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse ondernemers laten zich vrijwillig 12 uur lang opsluiten

Door Iris Olsthoorn 10 mei 2017

Twaalf uur lang in een hokje van 1 bij 2 meter: zie jij het al zitten? Waarschijnlijk niet. Toch gaan verschillende Delftse ondernemers deze uitdaging aan. Dat doen ze om geld op te halen voor ‘Free a Girl’. 

Als je volgende week over het Vesteplein loopt, kijk dan niet gek op als je mensen in een hokje gepropt ziet zitten. De actie Free a Girl – Lock me up vindt daar plaats. Het is een initiatief om aandacht te vragen voor meisjes die in India in de prostitutie worden gedwongen en ook vast zitten in hokjes van 1 bij 2 meter. De hokjes staan bij Moodz Eten en Drinken op het terras, elke dag worden er twee mensen opgesloten. Het is de tweede keer dat deze actie plaats vindt. Vorig lieten onder andere Linda en Sandra van de Sjees zich opsluiten.

Deze ondernemers doen mee

Dit jaar doen George Zevenbergen (van Moodz), Ron Hoogenboom (van WijnbarRon), Daniëlle Berens (van Smaaktnaarmeer), Pascalle Deen (van Hof van Delft Makelaardij) en Roos Lina (van SUP-R) mee. Zij worden twaalf uur achter elkaar opgesloten, tussen 16 en 20 mei. Dat is trouwens niet de enige ontbering: de deelnemers krijgen alleen water en een kommetje rijst.


Meer over Moodz Eten en Drinken Delft ontdekken?

Moodz Eten en Drinken Delft restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 22:00

Vesteplein 4, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.