Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse mysteries: waarom lijkt de fietsenstalling onder het station altijd vol?

Door Ilse Zoutewelle 21 januari 2019

De volgende situatie komt je waarschijnlijk maar al te bekend voor. Je fietst keihard naar het station om je trein nog nét te kunnen halen. Eenmaal aangekomen, staat op vrijwel alle bordjes dat de stalling vol is. Balen! Maar het zou zomaar kunnen zijn dat er ondanks de bordjes wél plek is. Say what?! We leggen het uit.

Je leest het inderdaad goed: het gebeurt maar al te vaak dat er wél plek is in de fietsenstalling, maar dat er staat aangegeven dat hij vol is. Delftenaar Julian maakte een video om het te bewijzen:

Technisch probleem

De fietsenstalling lijkt altijd vol door een technisch probleem. Woordvoerder Inge van NS legt het uit: “Het systeem dat de beschikbaarheid van plaatsen in de fietsenstalling aangeeft, werkt op dit moment niet meer optimaal. Op sommige onderdelen moet het worden gerepareerd.”

Nog even geduld a.u.b.

Je zou zeggen: ze kunnen die reparatie beter vandaag dan morgen uitvoeren. Maar daar zit de kink in de kabel. “ProRail is in gesprek met de leverancier over de reparatie, omdat er kosten aan verbonden zijn. Ze willen hier een goede afweging in maken omdat ProRail tenslotte draait op gemeenschapsgeld. Ze kijken nu wat de opties zijn. Wanneer de reparatie wordt uitgevoerd, is nog onbekend.” Tot die tijd rest ons dus niets anders dan ouderwets rondjes rijden.

via GIPHY

Meer over

Nieuws Video

adv.