Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse muziekheld René Bubberman overleden: ‘Hij was een echt podiumdier’

Door Iris Olsthoorn 24 juni 2019

Delftenaar René Bubberman is afgelopen vrijdag 21 juni omgekomen bij een vliegtuigcrash in Willemstad. René stond in Delft vooral bekend om zijn grandioze gitaarspel in verschillende Delftse bandjes. De Delftse muziekwereld is in rouw.

“We kunnen er niet bij. Dat hij niet meer binnenloopt en behalve vraagt om de kastsleutel ook even vraagt hoe het gaat”, schrijft SPOD  (Stichting Popoefenruimten Delft) op hun Facebookpagina. René was er een vaste klant. Hoe kon het ook anders, want naast zijn werk als designer én zijn vliegeniershobby, speelde René in een hele rits aan bandjes zoals Radio Venus, Radio Piano en DoggyBag.

Podiumdier met vijf grote liefdes

Stefan Flik, bassist van Radio Venus én een zijn beste vrienden vertelt vol emotie aan het AD: “René was een podiumdier. Onstopbaar. Hij had zóveel energie. Hij was een bourgondische bon vivant en hij had vijf grote liefdes. Zijn allergrootste liefdes waren zijn vrouw Caroline en hun Wolf, gevolgd door zijn werk, vliegen en muziek.”

Radio Venus roemt op hun Facebookpagina René’s heerlijke karakter: “Hij was iemand die een grote bron van inspiratie was door zijn enthousiasme, levenslust, optimisme en bijna onuitputtelijke energie. We wensen zijn geliefde Caroline en Wolf heel veel sterkte, en ook al zijn muzikale en niet-muzikale vrienden. De wereld is gisteren een beetje fletser geworden.”

Delftse muzikante Ankie van der Pas plaatst een mooi actie-filmpje van René online. “Op dit filmpje is hij even helemaal het middelpunt. Ik wilde het jullie niet onthouden”, schrijft zij.

René Bubberman ‘breekt in’ tijdens een optreden van the Blue Boys in Plan B, 28 april jl. Het plezier van die dag heeft plaats gemaakt voor verdriet door zijn plotseling overlijden. Ik kende René niet persoonlijk, maar natuurlijk wel als enthousiast gitarist bij de vele Delftse jam sessies. Op dit filmpje, is hij even helemaal het middelpunt. Ik wilde het jullie niet onthouden. Sterkte voor familie, vrienden en muziekmaatjes die René moeten missen 💜

Posted by Ankie van der Pas on Sunday, 23 June 2019

Lees ook

vliegtuigcrash willemstad

Delftenaar omgekomen bij vliegtuigcrash in Willemstad

Bij een ongeval met twee sportvliegtuigen zijn twee mensen om het leven gekomen. Eén van hen is een ...

adv.