Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: waarschuwing voor blauwalg in Delftse Hout

Door Ilse Zoutewelle 22 juni 2016

De zomer is nog maar net begonnen of er is al blauwalg gevonden in de Delftse Hout. Maar gelukkig wordt er meteen wat aan gedaan. Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat op maandag 27 en dinsdag 28 juni heel erg verdunde waterstofperoxide toevoegen aan het water, waardoor we waarschijnlijk de rest van de zomer gewoon kunnen zwemmen.

Op dit moment geldt er al een waarschuwing voor blauwalg in de Delftse Hout. Dit betekent dus dat je nu beter niet kan gaan zwemmen in de grote plas, want dan maak je kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.

Vorig jaar heeft het Hoogheemraadschap de blauwalg ook op deze manier bestreden. Toen was het een succes: bijna de hele zomer konden we verkoeling zoeken in het water.

Let wel even op dat je volgende week niet gaat zwemmen in de Delftse Hout, want door de behandeling met waterstofperoxide is de plas van 27 tot 30 juni niet toegankelijk. Dit komt omdat de blauwalg een paar dagen nodig heeft om te verdwijnen nadat het water is behandeld. Daarna kunnen we als het goed is de rest van de zomer naar de Delftse Hout.

Natuur

Denk je nu: waterstofperoxide, dat klinkt niet als een stofje dat goed is voor de natuur? Dat valt reuze mee. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam is gebleken dat het niet slecht is voor de gezondheid. Ook vissen, planten en andere beestjes lopen geen schade op van de behandeling.


Meer over Delftse Hout ontdekken?

Delftse Hout parken

Gesloten09:00 - 18:00

Korftlaan 5, Delft

Bekijk meer:parken

Meer over

Nieuws

adv.