Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse grachten nog steeds -jawel- groen

Door Anne-Meike van den Berg 26 augustus 2016

De poging van het Hoogheemraadschap van Delfland om het kroos uit de grachten te krijgen is niet gelukt. Want zoals je waarschijnlijk al gezien hebt: de Delftse grachten zijn nog steeds groen.

Poging één

Vorige week is het Hoogheemraadschap van Delftland begonnen met een proef om de grachten kroos-vrij te krijgen. Dat deden ze door water door de grachten te spoelen. Al het kroos kwam op die manier op één punt terecht en kon er zo makkelijk uitgehaald worden. Zo’n twintig ton kroos is op die manier verwijderd.

Poging twee

Maaruh, de grachten zijn nog steeds groen. De hardnekkige plantjes zijn namelijk gewoon weer aangegroeid. Het Hoogheemraadschap van Delftland zoekt nu naar een andere aanpak. Bijvoorbeeld het beperken van de voedingsstoffen in het water die het kroos helpen groeien. Ook zou het helpen als het water minder vervuild raakt.

Die andere aanpak voor het verwijderen van het kroos is trouwens wel pas voor volgend jaar. Voorlopig moet je het dus gewoon nog even doen met groene grachten. En geef toe: het heeft ook wel iets, toch?

film kroos grachten delft gracht (1)

 

Meer over

Nieuws

adv.