Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse blogger Annemiek overleden: “Alles komt goed’, was haar lijfspreuk’

Door Iris Olsthoorn 28 november 2019

Verdrietig nieuws: afgelopen 18 november is de Delftse Annemiek Lutz overleden. Veel Delftenaren kennen haar door haar blog, waarop ze iedereen meenam in haar strijd tegen acute leukemie. 

Lezers van haar blog weten wel dat Annemiek ondanks haar ziekte de positiviteit zelve was. Zo’n twee jaar geleden werd er acute leukemie vastgesteld. Vanaf dag één van haar behandeling schreef zij alles wat ze in het ziekenhuis en thuis meemaakte op. En hoewel vechten tegen zo’n ziekte alles behalve leuk was, maakte ze toch vaak mensen aan het lachen in haar blogs. “Humor is en blijft mijn wapen. Er gebeurt iedere dag wel iets leuks, alleen moet ik nu soms wat langer zoeken”, vertelde ze ons eerder in een interview. Ook de vele berichtjes in het condoleanceregister voor Annemiek beamen haar humor en positiviteit. ”Alles komt goed’ was haar lijfspreuk’ staat er op de rouwkaart.

‘Uitvaart was een feestje, zoals ze wilde’

De laatste weken ging het steeds slechter met Annemiek. In die periode hield haar man Dennis haar blog bij. Een paar dagen voor haar overlijden kreeg ze een hartstilstand tijdens een dialyse. Vervolgens lag zij aan de beademing en kreeg ze slaapmedicatie. Op maandag 18 november is Annemiek overleden. De uitvaart vond afgelopen maandag, 25 november plaats. “Annemiek heeft een prachtige uitvaart gehad. Het werd het feestje dat ze had gewild”, vertelt Dennis aan ons.

Stamceldonor

Annemiek gaf ons vorig jaar tijdens het interview een belangrijke boodschap mee voor onze lezers. Deze boodschap willen we ter ere van Annemiek nogmaals herhalen: om ziektes als leukemie te genezen, zijn stamceldonoren nodig. Zo’n donor moet een perfecte match zijn en daarom geldt: hoe meer donoren, hoe meer mensen kans hebben op genezing. Opgeven als stamceldonor doe je via www.matchis.nl.

Lees ook

Hartverwarmend: het huis van zieke Annemiek kreeg een kerst-metamorfose

Delftse Annemiek kreeg acute leukemie: ‘Binnen 24 uur stond mijn leven op zijn kop’

Meer over

Nieuws

adv.