Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftse roeivereniging blij met zilver voor Chantal Achterberg

Door Jantine van den Hoven 11 augustus 2016

Chantal Achterberg heeft met haar team van de vrouwen dubbelvier het zilver gewonnen op de Olympische Spelen in Rio. De vrouwen dubbelvier legde het af tegen het Duitse team.

De vrouwen zijn blij met zilver maar zijn – zoals dat hoort bij echte topsporters – toch wat teleurgesteld dat ze het goud niet hebben kunnen pakken.

‘Het mocht niet zo zijn’

,,Dit waren niet onze favoriete omstandigheden”, legde Achterberg uit. ,,Wij zijn niet de meest technische roeisters en hebben liever wat vlakker water. De tegenwind kwam echter wel goed uit, want we zijn meer beukers. Onze start was geweldig, we zaten naast Duitsland terwijl we anders na 500 meter al op achterstand liggen. Op dat moment dacht ik even: deze gaan we winnen. Het mocht echter niet zo zijn. In de eindsprint kwamen we net tekort. Met zilver mogen we echter ook heel trots en blij zijn.”

Een trotse club

Chantal Achterberg is geboren en getogen in Vlaardingen, maar roeit bij bij DSR Proteus-Eretes. De vereniging noemt het een ‘historische dag’ omdat het de tweede Olympische medaille is voor iemand van Proteus-Eretes. Achterberg won in 2012 brons in Londen.

Chantal Achterberg neemt Olympisch zilver mee naar huis! Een ontzettend bijzondere prestatie! Chantal stapt hiermee in de voetsporen van Carin die 12 jaar geleden zilver won. Chantal is de eerste Proteër ooit met twee Olympische medailles, een historische dag!

Posted by DSR Proteus-Eretes on Thursday, August 11, 2016

Bron: ANP/indebuurt.nl

Meer over

Nieuws Sport

adv.