Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delftenaren plannen een demonstratie op de Markt tegen het nieuwe parkeerplan

Door Iris Olsthoorn 6 juli 2020

Het stadsbestuur bracht onlangs een nieuw plan rondom parkeren in Delft naar buiten. Veel bewoners van de binnenstad en de wijken daaromheen (de Schil) zijn hier alles behalve blij mee. Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier wil daarom donderdag een demonstratie op de Markt organiseren.

Het ‘voorstel parkeertransitie’ werd een paar weken geleden bekend gemaakt. Hierin stond onder meer dat de prijzen voor een vergunning flink omhoog gaan in zowel de binnenstad als de omliggende wijken en een tweede vergunning er niet meer in zit. Autobezitters moeten volgens de plannen voortaan zo veel mogelijk in de parkeergarages parkeren. Er worden, als het aan de gemeente ligt, onder meer 550 parkeerplekken geschrapt in het Zuid-Westelijke deel van de binnenstad. De plannen zorgen voor een hoop reuring. De afgelopen weken schreven een heleboel Delftenaren en ondernemers uit verschillende wijken burgerbrieven naar de gemeente. Ook vulden honderden bewoners een enquête in én werd er een online petitie op poten gezet.

Demonstratie op donderdag

Vooral het feit dat de gemeente de beslissing snel, en zonder voorafgaande inspraak van bewoners wil nemen, maakt veel bewoners boos. “Het is te gek voor woorden dat de plannen zonder inspraak worden doorgedrukt,” zegt bestuurslid Harry van Adrichem  van de belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier in een interview tegen het AD. “Het is de omgekeerde volgorde om eerst een besluit te nemen en dan pas met de stad te gaan praten.’’

De besluitvorming staat gepland voor de vergadering van aankomende donderdag. Om het verzet kracht bij te zetten, heeft Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier geopperd te demonstreren voorafgaand aan deze vergadering. Vanuit veel andere bewoners en bewonersverenigingen klinken enthousiaste geluiden over dit protest. De demonstratie begint donderdag 9 juli om 19.00 uur op de Markt. Burgemeester Marja Van Bijsterveldt moet op dit moment officieel nog toestemming verlenen voor de demonstratie. De organisatie drukt iedereen op het hart om tijdens de bijeenkomst de coronamaatregelen in acht te nemen.

Lees ook

Dit is wat de gemeente wil doen met de parkeerplaatsen in de binnenstad

Balen voor autobezitters: gratis parkeren zit er, als het aan gemeente ligt, in heel Delft niet meer...

Schitterend! In de Jozefstraat liggen honderden nieuwe gouden klinkers

De Jozefstraat is sinds vandaag weer 577 gouden klinkers rijker. De steeg aan de Nieuwe Langedijk wo...

Ouch: Roze limousine komt vast te zitten op het bruggetje bij de Breestraat

De Delftse bruggetjes in de binnenstad zijn best hoog en met een normale auto moet je al goed oppass...

Dit kun je verwachten van de Delftse festivals in de zomer en het najaar

We hebben ons moeten neerleggen bij een dramatisch festivaljaar. Het zag ernaar uit dat niets door z...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.