Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft krijgt waarschijnlijk winterterrassen én weer extra terrasruimte in 2021

Door Iris Olsthoorn 23 november 2020

Delftenaren konden afgelopen zomer plaatsnemen op een heleboel nieuwe of uitgebreide terrassen en terrasboten. Om de horeca een handje te helpen, besloot de gemeente na de eerste lockdown in maart dat ondernemers meer terrasruimte kregen. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, gebeurt dat aankomend terrasseizoen weer. Ook is er ruimte voor winterterrassen zodra de horeca weer open mag.

In juni werden extra terrasboten aangesleept voor ondernemers langs de grachten, zoals Café de Klok, Angkor en Bakker Suikerbuik. Huszár breidde de bestaande terrasboot uit met eentje extra en onder meer de Centrale, Vaderloos en Lakila kregen meer plek op straat om tafeltjes en stoelen neer te zetten. Op die manier kon de horeca genoeg afstand tussen de tafeltjes creëren en konden er -ondanks die afstand – wat meer mensen genieten van een hapje en drankje op het terras.

Ook in 2021 meer terras

De tijdelijk opgestelde regels golden tot 1 november 2020, maar worden nu waarschijnlijk uitgebreid om de horeca een handje te helpen. “Tot het moment waarop geen sprake meer is van landelijke coronamaatregelen voor de horeca, met als uiterlijke datum 1 november 2021”, laat het college.

Normaal ruimen veel horecazaken hun terras in de winter op, maar dat hoeft dit keer niet. Zodra de horeca weer open mag, kunnen ondernemers hun gasten bedienen op een winterterras. “Dat zou kunnen door op een aantal plekken de (extra) terrassen tijdelijk te voorzien van driezijdige afscherming’, schrijft het college. De nieuwe terrassenregeling moet nog verder worden uitgewerkt en goedgekeurd. Zodra dat rond is, kunnen Delftenaren hopelijk uitkijken naar een winter, voorjaar én zomer vol terrasbezoekjes.

Lees ook

Nieuwtje: er is een nieuwe kledingreparateur geopend op de Binnenwatersloot

Begin oktober werd er een hennepkwekerij ontmanteld in de Briljante Schaar aan de Binnenwatersloot. ...
Hans dunlop

Deze twee gebouwen in Delft kleuren deze week oranje en dit is waarom

Vanaf woensdagavond 25 november zullen twee Delftse gebouwen oranje kleuren: de Nieuwe Kerk en het s...

Wethouder Bas Vollebregt is een #bestelchallenge gestart om Delftse horeca te helpen

Als het aan Bas Vollebregt ligt, slaat heel Delft aan het bestellen. De wethouder roept op tot een w...
Barbara van Gelder

Er wordt een superleuk cadeautjesspel georganiseerd in de stad (en zo doe je mee)

Er is iets heel leuks gaande in Delft: een groot, anoniem en verrassend cadeautjesspel. Het spel is ...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.