Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft krijg 3,5 miljoen voor derde fietsenstalling

Door Redactie indebuurt 29 maart 2016

Maar liefst drie ondergrondse fietsenstallingen heeft Delft nodig bij het station om in 2030 zo’n 10.000 fietsen te kunnen stallen. Een toezegging van 3,5 miljoen van het ministerie van Infrastructuur & Milieu voor nog een stalling is binnen.

Wanneer de derde fietsenstalling af is – begin 2019 is de bedoeling – kunnen alle fietsen bij station Delft ondergronds neergezet worden. De eerste ondergrondse fietsenstalling met 5000 plekken is nu open. Buiten zijn er nog eens 3700 plekken, dit is tijdelijk.

Een tweede stalling met 2700 plekken is in aanbouw. De derde zal ongeveer zo groot worden als de tweede en moet in verbinding komen te staan met de andere stallingen. Hiermee hebben we een prachtige oplossing voor het fietsparkeren, zowel voor de korte als de lange termijn”, zegt verantwoordelijk wethouder Lennart Harpe.

De derde fietsenstalling kost in totaal 7,6 miljoen. Vanuit de regio en provincie is er 2,8 miljoen beschikbaar, het ministerie draagt nu 3,5 miljoen bij. De overige 1,3 miljoen betaalt Delft zelf.

Meer over

Nieuws

adv.