Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft is populair: steeds meer horecazaken in onze stad

Door Danique Beijer 13 januari 2020

Een nieuwe koffiezaak in de Delft, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan je alle hotspots in Delft stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal eet- en drinkgelegenheden flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Delft

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Delft? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Delft zo’n 279 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 337, een groei van 21%. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Delft niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje van het horecalandschap:

Lees ook:

Omrijden maar! In deze straten in Delft zijn werkzaamheden

Om te zorgen dat jij toch op tijd op plaats van bestemming komt, zetten we de wegwerkzaamheden in De...

TU Delft is jarig! 5 x superslimme uitvindingen van studenten en onderzoekers

adv.