Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft is (natúúrlijk) de beste! Studentenkamerbeleid is hier het gunstigst

Door Iris Olsthoorn 11 juli 2017

We kunnen wederom een prijs in de wacht slepen in Delft: het leed dat kamer zoeken heet is hier het minst groot. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) gaf de gemeente dinsdag een prijs omdat ze kamerverhuurders een handje helpen. 

Als je als kersverse student een kamer zoekt, ben je in Delft aan het juiste adres. Tariq Sewbaransingh, voorzitter van de LSVb vertelt aan het AD waarom: “De gemeente Delft komt niet met loze beloftes, zoals andere steden, maar heeft een actieve rol in de studentenhuisvesting. Ze veranderen onder meer kantoorruimte in woningen voor jongeren en brengen ouderen en studenten bij elkaar in huis. Geweldig!”

Gunstig beleid

Landelijk is er een tekort van 40 duizend studentenkamers. In gemeentes als Rotterdam en Utrecht wordt het particuliere verhuurders moeilijk gemaakt hun huizen te verhuren aan studenten, maar in Delft is dat niet zo. Het beleid is hier gunstig voor verhuurders, dat houdt in dat er weinig kamertekort is en studenten dus relatief makkelijk aan een stekkie komen.

Zo’n voorbeeldje in de categorie ‘lekker bezig’: vorige week opende de gemeente nog het nieuwe ‘de Woondiversiteit’ aan de Van Bleijswijckstraat. In dit oude gemeente gebouw gaan studenten, starters en statushouders samen wonen.

adv.