Delft heeft de duurste trouwceremonie van heel Nederland

Door Iris Olsthoorn 9 april 2019

Delft heeft één van de kortste ceremonies van Nederland als het om gratis trouwen gaat. Maar wist je dat we ook de duurste trouwceremonie hebben? Voor trouwen op zondag betaal je €2.041,65. Dat is het allermeest in heel ons kikkerlandje, onderzocht theperfectwedding.nl. 

Hoeveel meer zijn we kwijt voor een zondags huwelijk dan onze landgenoten? Behoorlijk wat meer. De prijzen variëren enorm, maar de gemiddelde prijs is €799,43. We betalen in Delft bijvoorbeeld tien keer zoveel (!) als in de Limburgse gemeente Simpelveld. Daar betaal je €209,- als je op zondag trouwt.

Andere dagen goedkoper

Het is veel goedkoper om op een andere dag te trouwen in Delft. Voor trouwen in het stadhuis op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag rekent de gemeente €442,40. Op vrijdag trouwen kost in Delft €607,60. Om in het huwelijksbootje te stappen op zaterdag betaalt een stel ongeveer de helft van het zondagse tarief: €1.095,25. De zondag is dus veruit het duurste. Je krijgt dan wel wat extra’s (net als op zaterdag), zoals een uitgerolde blauwe loper bij binnenkomst en een fotoshoot in Het Steen.

Ook voor trouwen op een doordeweekse dag (behalve vrijdag) betalen we in Delft iets meer dan in andere gemeentes. De gemiddelde prijs in heel Nederland is met €374,95 toch bijna zeventig euro goedkoper. In Delft heb je sinds kort wel de mogelijkheid om ‘eenvoudig’ te trouwen. Je betaalt dan €177,-. Eenvoudig trouwen kan op dinsdagochtend of donderdagmiddag en duurt net als gratis trouwen 300 seconden.

Lees ook

Je kunt vanaf nu trouwen in Delft voor €177,- en het duurt 300 seconden

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje en heb je geen zin om er bakken met geld aan uit te geven?...

Dit moet je weten over gratis trouwen in Delft

Ben je van plan om je liefje tijdens de feestdagen ten huwelijk te vragen? Romantisch hoor! Misschie...

adv.