Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft groeit gestaag door: zoveel inwoners kreeg onze stad erbij in 2020

Door Iris Olsthoorn 13 januari 2021

Nederland telde bijna 17,5 miljoen inwoners op 1 december 2020. Dat zijn er 67.000 meer dan aan het begin van 2020. Vooral buurgemeenten van grote steden groeiden sterk. Hoe het in Delft zit? We doken in de cijfertjes! 

Ondanks dat Nederland meer inwoners telt, was de toename minder groot dan in eerdere jaren. In 2019 groeide de Nederlandse bevolking nog met zo’n 125.000 mensen. Volgens het CBS heeft dat vooral te maken met de eerste golf aan coronabesmettingen. Er overleden in die periode meer mensen dan er kinderen geboren werden. Ook zorgden de wereldwijde maatregelen voor een daling van het aantal immigranten.

Opvallende cijfers

In kleine gemeenten zoals Weesp, Waddinxveen en Blaricum groeide de bevolking het hardst. In de tien grote steden groeide het aantal inwoners ook, maar minder hard dan vorig jaar. In Nijmegen was zelfs sprake van een lichte daling. In 65 gemeenten was sprake van een bevolkingskrimp, vooral in het noorden van het land en in Zuid-Limburg. Ook opvallend: de rode cijfers in studentensteden zoals Maastricht, Leiden en Amstelveen.

Zo zit het Delft

Zoomen we in op Delft, dan zien we dat onze stad op 1 december 2020 103.880 inwoners telde. Op 1 januari van hetzelfde jaar waren dat er nog 103.595. Dat betekent dat er in die elf maanden 285 inwoners zijn bijgekomen, een stijging van 0.3%. Ondanks dat Delft een studentenstad is, was er hier geen sprake van krimp. Wel is de groei een stuk minder groot dan andere jaren.

Het inwonersaantal groeit in Delft gestaag door. In 2015 telden waren we nog met z’n 101.030-en. In 2017 stond de teller op 101.380. Het CBS voorspelde eerder dat Delft in 2040 zo’n 125.000 inwoners telt.

Benieuwd naar groei of krimp in andere gemeentes? Check dan onderstaand kaartje met alle gemeentes van Nederland.

Vind je misschien ook leuk om te lezen:

delft luchtfoto markt overzicht

Zoveel inwoners heeft Delft in 2040

Schuif maar vast een beetje in, want over 22 jaar wordt het volle bak in Delft. Volgens de verwachti...
delft luchtfoto markt overzicht

In deze wijken van Delft wonen de meeste mensen

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Delft of Delftenaren gaan. Zo vinden we het bi...

Fun fact: zoveel ijssalons hebben we in Delft per inwoner

In Delft schieten de ijssalons als paddenstoelen uit de grond; in het laatste jaar zijn er al vijf b...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.