Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft heeft 15 duizend euro gedoneerd voor Free a Girl

Door Iris Olsthoorn 23 mei 2017

Het was best een gek gezicht vorige week op het Vesteplein: bijna een week lang zaten daar steeds andere ondernemers opgesloten in een klein hokje. Dit deden ze om geld op te halen voor Free a Girl. De uitslag: Delft doneerde 15 duizend euro. 

De actie was bedoeld om geld op te halen voor meisjes die wereldwijd gedwongen in de prostitutie belanden. Van dinsdag tot en met zondag sloten steeds twee deelnemers zich 12 uur lang op in een hokje van 2 bij 1 meter. Net als vorig jaar stonden de hokjes bij Moodz op het terras. Eigenaar George Zevenbergen is dik tevreden: “Het was fantastisch. Vooral het eindfeest op zondag was gaaf, daar kwamen zoveel mensen op af. Ik ben heel dankbaar voor iedereen die zich heeft ingezet voor deze actie.”

Volgend jaar weer

Het totaalbedrag is ongeveer de helft van vorig jaar. “Helaas vielen er last-minute een aantal deelnemers af met een groot vermogend netwerk”, vertelt George. Toch is hij er niet rouwig om: “De plekken zijn opgevuld door mensen die bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen. Zij halen misschien wat minder op, maar de aandacht voor het probleem telt óók mee en dat was er zeker. Ik vond het prachtig dat mensen die zelf heel weinig hebben, toch een euro kwamen doneren.” George is van plan de actie volgend jaar weer in zijn restaurant te houden: “Dan maken we er weer een feestje van, als het aan ons ligt zelfs nog groter.”


Meer over Moodz Eten en Drinken Delft ontdekken?

Moodz Eten en Drinken Delft restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 22:00

Vesteplein 4, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.