Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bedrijf elektrische deelscooters wil ook naar Delft uitbreiden

Door Rosa Smit 10 juli 2020

Het zou zomaar eens kunnen dat je binnenkort elektrische deelscooters door de Delftse straten ziet rijden. Vanwege het coronavirus reizen veel mensen liever niet met het openbaar vervoer en is er volgens de gemeente behoefte aan een nieuw vervoersmiddel. De elektrische deelscooter van het bedrijf Go Sharing lijkt ze een prima alternatief.

Je zag de lichtgroene scooters rond Delft al steeds vaker voorbij rijden. Naast Rotterdam en Den Haag, staan ze sinds vorige week ook in Maassluis, Schiedam en Hoek van Holland. Go Sharing wil hun vervoersmiddelen nu ook in het Westland, Midden-Delfland en dus in Delft gaan plaatsen. Er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt, maar de gemeente is al wel in gesprek met het bedrijf over hoe dit er in Delft uit kan komen te zien.

Geen overlast

Volgens de gemeente hoeven we niet bang te zijn voor dezelfde ‘zilveroranjegekte’ die bij de deelfietsen van Mobike ontstond. Als de gemeente inderdaad besluit om de scooter naar Delft te halen, willen ze het op kleine schaal houden. Ze zien de deelscooter vooral als handig voor regionale verbindingen en dus niet om je te verplaatsen in de binnenstad. Daar zouden ze op kunnen inspelen door bepaalde plekken aan te wijzen waar de scooter mag staan. Dat is ook te zien in andere steden die nu samenwerken met het bedrijf.

Gemeente Delft wil meer grip krijgen op de deelfietsen -en scooters in de stad. Er wordt daarom gewerkt aan een vergunningstelsel. Zolang dat er nog niet is, gaan ze terughoudend om met het toestaan van nieuwe deelvoertuigen.

Alles wil je wil weten over de nieuwe parkeerplannen in Delft

De nieuwe parkeerplannen van de gemeente doen veel stof opwaaien in de stad. Het is een uitgebreid p...
markt delft

De warenmarkt is vanaf nu weer te vinden op zijn oude plek

Sinds halverwege maart zag de warenmarkt er een stuk anders uit dan wat we gewend zijn. Om meer ruim...

Kijk eens! Het fietspad op de Kanaalweg is plots weer open

Niet zo lang geleden meldden we dat de onderdoorgang van de Sebastiaansbrug pas 1 augustus open ging...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.