Het OV rijdt niet en grote bomen vallen om: dit merkten we van de storm in Delft

Door Ilse Zoutewelle 18 januari 2018

Het was bar en boos, donderdagochtend. Het stormde met windstoten tot wel 130 km/u en dat zorgde voor een hoop ellende in Delft. Dit is er allemaal gebeurd:

<< < Pagina 1 / 17 >
⟵ swipe swipe ⟶

14.45 uur

Tram 19 rijdt als het goed is weer. Reizigers die tram 1 moeten hebben, zijn minder fortuinlijk: door stormschade rijdt hij de rest van de dag niet. Minder leuk: bij hogeschool InHolland is een vrouw gewond geraakt doordat een glasplaat uit een draaideur is gewaaid.

En nog iets leuks: code rood is voorbij! Je kunt weer veilig naar buiten!

via GIPHY

12.45 uur

Het busvervoer start weer. Als het goed is, rijden de bussen van Connexxion nu weer (redelijk) normaal. Houd er wel rekening mee dat sommige bussen nog niet helemaal volgens de dienstregeling rijden. De trams rijden in elk geval tot 15.00 uur niet, daarna kijken ze weer.

12.30 uur

Zelfs winkelen is niet meer veilig: de Jacob Gerritsstraat is afgezet vanwege dakpannen die naar beneden glijden.

storm
Foto: Shereza Pool

12.10

De gemeente neemt ook maatregelen…

12.00

De treinen rijden nu helemaal niet meer. Zelfs gevelplaten van nieuwbouwflats waaien er door de storm vanaf.

11.41 Ook de bussen stoppen ermee

De buschauffeurs hebben het tot nu toe dapper volgehouden, maar ook zij stoppen door het barre weer. Connexxion meldt dat het busvervoer in de regio Haaglanden ‘tot nader order’ is gestaakt.

11.35 Dit moet je doen bij schade

Kom je omgewaaide bomen of afgebroken takken tegen in de stad? Meldt het bij de gemeente via het gemeenteloket, dat kan hier. 

11.25 Moet je naar de TU? Mijdt de Stieltjesweg

De Stieltjesweg op de TU is afgesloten vanwege de storm. Gevelplaten van de studentenflat hebben losgelaten. 

11.10 uur Vrachtwagens vallen om

Ook grote vrachtwagens zijn niet tegen de stom opgewassen.

10.30 uur Zelfs ramen waaien kapot

Zit je op kantoor of thuis vlakbij een raam? Kijk dan maar uit, want voor je het weet waaien ze kapot. Dit is al gebeurd bij indebuurt-lezer Estrella Gopi:

Foto: Estrella Gopi

10.24 Wegen zijn dicht

Ook als je met de auto ergens heen wilt, kan je maar beter even twee keer nadenken voordat je de weg op gaat. Er zijn een aantal wegen afgesloten door stormschade, zoals de A4 en de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Op die weg vallen gevelplaten naar beneden van een kantoorgebouw.

10.01 Er waaien nog meer dakpannen van het dak

Foto: Marloes Verheul

Nog een bewijs dat binnenblijven beter is: op de Oude Delft is het halve dak van een grachtenpand eraf gewaaid. Niet best…

09.55 uur Het dak van het goudwisselkantoor is eraf gewaaid

Oeps… Het goudwisselkantoor aan de Papsouwselaan moet het doen zonder dak, want dit is er zojuist af gewaaid.

9.55: Haal je afvalcontainer maar weer binnen

Avalex stopt voorlopig met het inzamelen van afval vanwege het weer. Stond jouw container keurig buiten om te worden opgehaald? Haal ‘m dan maar weer binnen.

09:44: Er waaien bomen om

Ah: de oorzaak van de niet rijdende tram. Op het Jaagpad is er een boom omgewaaid. Ook vlakbij het Sportfondsenbad moest een oude kastanjeboom eraan geloven: de brandweer is op dit moment bezig om hem op te ruimen.

09.30 uur: Moet je ergens heen? Doe het niet, want je komt er toch niet

Of je nu met de tram, trein of auto wilt: het is vrijwel onmogelijk. De trams rijden niet meer, tussen Delft en Schiedam rijden er geen treinen door een kapotte bovenleiding en de A13 is helemaal afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen. Je enige optie is de benenwagen, maar dan moet je wel veel geduld hebben…

09.15 uur Het is code rood

Het KNMI heeft code rood afgekondigd. Dat betekent dat je het best thuis kunt blijven omdat het écht te gevaarlijk is om ergens heen te gaan.

<< < Pagina 1 / 17 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.