Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Indrukwekkend: bij DSC is een gedenkplek voor de slachtoffers van het surfdrama ingericht

Door Rosa Smit 14 mei 2020

Op de Phoenixstraat bij het Delftsch Studenten Corps is vanochtend (donderdag 14 mei) een gedenkplek ingericht voor de Delftse studenten Mathijs en Max. Zij waren twee van de vijf slachtoffers die omkwamen bij het surfdrama van afgelopen maandagavond in Scheveningen.  Op de plek is ruimte voor bloemen en kaarsen en er hangt een doek met de tekst ‘Samen sterk’.

Max (22) en Mathijs (23) studeerden aan de TU Delft. Op maandagavond gingen ze het water in om te surfen, maar werden overvallen door een wilde zee, draaiende wind en een grote schuimlaag. Het werd hen fataal. Met hun zijn nog drie andere surfers uit Den Haag omgekomen in het water. Eén persoon uit de groep heeft het overleefd.

Allemaal waren het ervaren watersporters. De Haagse slachtoffers waren reddingszwemmers en werkten ook als surfinstructeur. Ook Mathijs en Max waren bekende gezichten op de Scheveningse surfclub The Shore.

‘Extra moeilijk in deze tijd’

Burgemeester Marja van Bijsterveldt postte gister een steunbetuiging op Facebook. “Ik leef mee met de families en vrienden van deze jonge mensen”, schrijft zij. “Mijn gedachten gaan ook uit naar de leden van Studentenvereniging DSC Phoenix en de huisgenoten van de jongens. Het is extra moeilijk in deze tijd om samen dit verlies te dragen. Je kunt vaak je arm niet om iemand heenslaan, geen troostende knuffel geven. Daar moet ik vanavond aan denken en dat maakt me stil en verdrietig. Ik wens alle direct betrokkenen van harte kracht en moed toe.” 

Vandaag kregen we het verschrikkelijke bericht over het surfongeluk in Scheveningen. Jonge mensen, ervaren surfers en…

Posted by Marja van Bijsterveldt on Tuesday, 12 May 2020

Surfdrama in Scheveningen: Twee Delftenaren onder de dodelijke slachtoffers

Op Scheveningen zijn maandagavond vijf ervaren surfers om het leven gekomen. De wilde zee en een fli...

Unieke beelden: er is een bever gespot vlakbij Delft

Er liggen vanaf vandaag blauwe lopers in Delft en dit is waarom

 

Meer over

Nieuws

adv.