Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Prinsenhofgarage is open en wij deden er een rondje

Door Iris Olsthoorn 5 maart 2018

Delft is een grote, ondergrondse parkeergarage rijker: in alle vroegte ging de Prinsenhofgarage deze maandagochtend open. Omdat je vast benieuwd bent naar wat er midden in de Spoorzone onder de grond ligt, namen wij alvast een kijkje.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Hier ga je erin

prinsenhofgarage

De ingang van de nieuwe Prinsenhofgarage ligt aan de Kampveldweg. Er is één baan voor verkeer naar binnen, twee voor eruit. Vlak achter de slagbomen zijn grote hekken geïnstalleerd om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. 

Handig voor elektrische auto’s

prinsenhofgarage

Eenmaal binnen zie je meteen dat deze garage superhigh tech is. Direct naast de ingang liggen parkeerplekken voor mensen met een elektrische wagen. Hier kunnen ze hun auto weer opladen voor de terugweg. Handig!

De garage is echt mega-mega-lang

prinsenhofgarage

Als je door het garage rijdt kan één ding je in ieder geval niet ontgaan. Hij is echt heel erg lang. In totaal kunnen er 650 auto’s parkeren, verdeeld over twee lagen. Je kunt niet zomaar draaien om je weer richting uitgang te begeven, want heen en terug zijn beiden één lange weg. Maar gelukkig hebben ze daar iets op bedacht… 

Een keerpunt aan het einde

prinsenhofgarage

Aan het einde van de lange garage is een mooie, ronde keervorm gemaakt. Een kleine zwaai aan je stuur en je bent zo weer op weg naar buiten!

Zo kom je eruit

prinsenhofgarage

Als je je auto hebt neergezet, kan je via een van de zeven uitgangen naar boven. Bij iedere uitgang staat ter hoogte van welke straat je uitkomt. Via de trappen kom je in een wit, glazen huisje bovenop de Spoorsingelgracht. 

Op de witte huisjes staan Delftse dingen

prinsenhofgarage

Kom je terug van je bezoekje aan de Delftse binnenstad, dan hebben de ontwerpers iets handigs bedacht. Op elk wit huisje staat een afbeelding van een ‘Delfts ding’, zoals de molen, de kroon van Willem van Oranje of een Delfts blauwe vaas. Goed onthouden bij welk ding je staat, want dan hoef je niet de halve garage af te struinen op zoek naar je bolide!

Doei!

prinsenhofgarage

Ga je weer weg? Dan kan je je achter de hekken en slagbomen voorsorteren voor de stoplichten naar links of naar rechts. Links ga je richting de Ruys de Beerenbrouckstraat, rechts richting de Wateringsevest. Doei!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.