Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Nieuwe Kerk gaat verbouwen: zo ziet het er straks uit

Door Iris Olsthoorn 5 december 2018

Aan de buitenkant van de Nieuwe Kerk is de afgelopen tijd behoorlijk wat veranderd. Zo ligt er een spiksplinternieuwe tuin en is er restauratiewerk verricht. Maar om de kerk van binnen geschikt te maken voor grote groepen, is er nog een flinke verbouwing nodig. De Protestantse Gemeente Delft heeft hiervoor vier ontwerpen laten maken. 

Volgens de Protestantse Gemeente is het de bedoeling dat de Nieuwe Kerk een ‘huis van samenkomst’ wordt. Daarvoor is de kerk nu niet geschikt, want er zitten te weinig toiletten in, er is geen keuken en er zijn geen kleine zaaltjes. Daarvoor moet verbouwd worden.

Bij drie van de vier nieuwe ontwerpen wordt er aan de buitenkant van de kerk een stukje bijgebouwd. Het nieuwe stuk wordt dan gebruikt om de keuken of de zaaltjes in te huisvesten. In één ontwerp wordt er niets aan de kerk bijgebouwd, maar worden alle faciliteiten binnen de bestaande muren geplaatst. Omdat je vast en zeker benieuwd bent naar hoe dat eruit komt te zien, zetten we de vier ontwerpen voor je op een rij:

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Ontwerp 1, met alles binnen de bestaande kerkmuren

Bron: Nieuwe Kerk / Ron Verduijn

Ontwerp 2, met nieuwbouw aan de voorkant, Kerkstraat-zijde

Bron: Nieuwe Kerk / Ron Verduijn

Ontwerp 3, met nieuwbouw in de tuin, Oude Langendijk-zijde

Bron: Nieuwe Kerk / Ron Verduijn

Ontwerp 4, met uitbouw van het middenschip, Oude Langendijk-zijde

Bron: Nieuwe Kerk / Ron Verduijn

Voor de nieuwe ontwerpen hebben zo’n 400 Delftenaren hun mening gegeven. Nu de vier ontwerpen er liggen, mag je als Delftenaar ook je stem laten horen. Dat kan hier (tot 18 december).

 

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.