Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De kermis gaat dit najaar niet door in Delft

Door Iris Olsthoorn 29 juli 2020

Ieder jaar zijn er in september enthousiaste geluiden te horen op de Markt: dan staat de kermis in Delft. Maar dit jaar moeten kermisfans helaas zonder reuzenrad en botsauto’s doen. De gemeente maakte deze woensdag bekend dat de najaarskermis niet door kan gaan.

De najaarskermis in Delft stond gepland voor 15 tot en met 20 september. In de laatste persconferentie gaf premier Mark Rutte aan dat kermissen (en andere evenementen) vanaf 1 juli weer mogelijk zijn, mits er rekening gehouden wordt met de coronamaatregelen.

Ingangen, route en beperkt aantal mensen

De gemeente en organisator Bureau De Kermisgids hebben samen gekeken of de kermis in Delft mogelijk was. “Het was ons snel duidelijk dat het erg lastig zou worden op de Delftse Markt”, vertelt Rob van der Plas, evenementencoördinator van de gemeente op hun site. “Om je te houden aan de richtlijnen van het RIVM is het noodzakelijk op de kermis één gecontroleerde ingang en één gecontroleerde uitgang te hebben. Bedenk: de Delftse Markt heeft zéven toegangen; die moet je dus allemaal afzetten! Bezoekers moeten niet alleen volgens een bepaalde route kunnen doorlopen; als organisator moet je ook exact weten hoeveel mensen er op het terrein zijn. Is het maximum bereikt, dan moet je mensen tegenhouden tot er via de uitgang weer vertrokken zijn.”

Markt en terrassen

Ook de warenwarkt en de terrassen zijn meegenomen in de overweging om de kermis niet door te laten gaan. Van der Plas: “Andere jaren verhuizen we de markt voor een keer naar een andere plek. Maar met de coronamaatregelen betekent dit dat je daar een heel nieuw routeplan voor moet bedenken. Tel daar bij op dat de terrashouders op de Markt in deze periode wat meer meters mogen hebben – moet je die hen voor de kermis weer afnemen?” Kortom: voor je gemeente en de organisator reden genoeg om de kermis van dit najaar een jaartje uit te stellen.

Lees ook

Corona-update: aantal besmettingen in Delft de afgelopen twee weken toegenomen

Het aantal coronabesmettingen in Delft is de afgelopen twee weken toegenomen in vergelijking met de ...

Open Monumentendag 2020 gaat niet door zoals normaal: dit is het alternatief

Een van de evenementen waar wij ieder jaar naar uitkijken is Open Monumentendag. Eén weekend in sept...
BieslandDagen

Leuk nieuws! De Bieslanddagen gaan door dit jaar (maar wel een beetje anders)

Streekmarkt, ritjes op de tractor en polsstokspringen: het zijn steevast programma onderdelen van de...

Meer over

Nieuws

adv.