Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Gasthuisplaats ziet er over een paar jaar waarschijnlijk compleet anders uit

Door Ilse Zoutewelle 19 januari 2018

De Gasthuisplaats is al heel wat jaren een vrij sfeerloos stukje binnenstad. Daar willen Delftenaren Sjoerd (civiel ingenieur) Hans (architect), Jos (landschapsarchitect) en Wytze (voormalig stadsbouwmeester) iets aan gaan doen. Wytze: “De tijd is rijp voor een groene plek in de stad, met een knipoog naar het verleden.”

Ze hebben natuurlijk al wel wat ideetjes voor de parkeerplaats. “We zouden hier graag een plek creëren waar je tot rust kunt komen. Een soort openbare binnentuin waar je kunt wandelen of je kinderen kunt laten spelen”, aldus Hans. Dit betekent dat de parkeerplaats waarschijnlijk het veld moet ruimen. “Er zijn intussen genoeg parkeermogelijkheden in de buurt. Je moet geen extra verkeersstroom in je stad willen. Het moet een verblijfsplek worden, een plan dat iets toevoegt aan de stad.”

Samen met jou

Maar je hoeft nu niet bang te zijn dat de vier mannen ‘wel even een plannetje maken’ dat klakkeloos wordt uitgevoerd. “We willen de dialoog aangaan met mensen die zich betrokken voelen bij deze plek om tot een gezamenlijk plan te komen voor deze locatie. Zie het als een leeg canvas dat we met elkaar in willen kleuren”, vertelt Sjoerd aan de Delftse Post.

‘Hier moet iets bijzonders mee gebeuren’

Op die manier hopen ze dat dit plan wordt uitgevoerd met steun van alle partijen uit de omgeving en de gemeente.  Sjoerd: “Het is voor ons vooral belangrijk om de Gasthuisplaats haar statuur als één van de meest historische plaatsen van Delft terug te geven. Het oudste ziekenhuis van Nederland heeft hier gestaan, compleet met eigen begraafplaats. Daar moet iets bijzonders mee gebeuren.”

Dit is de sfeer die de mannen voor zich zien:

Binnenkort gaan ze praten met de gemeente om hun ideeën toe te lichten. Wij zijn razend benieuwd wat er uiteindelijk komt. Wat vind jij dat er met de Gasthuisplaats moet gebeuren?

Meer over

Nieuws Wonen

adv.