De datum van Swim to Fight Cancer 2019 in Delft is bekend

Door Iris Olsthoorn 15 november 2018

De afgelopen jaren hebben we ons in Delft flink ingezet in de strijd tegen kanker tijdens Swim to Fight Cancer 015. Dit jaar gaat het zwemfestijn niet door, maar in 2019 kunnen waterratten weer de gracht in voor het goede doel. Op zondag 1 september 2019 is het zo ver.

De Swim To Fight Cancer Delft gaat er in 2019 wel iets anders uit zien. Vanwege verbouwingen aan het Arsenaal (het oude Legermuseum) begint de zwemtocht niet daar, maar voor Huszàr aan de Hooikade. Vanaf daar zwemmen honderd sportieve Delftenaren een ronde van twee kilometer door het Rijn-Schiekanaal.  Van te voren proberen de zwemmers zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel.

Niet in 2018

In 2016 en 2017 was Swim to Fight Cancer 015 een doorslaand succes: er werd maar liefst €123.000,- en €130.000,- opgehaald in de strijd tegen kanker. In 2018 vindt het zwemevenement niet plaats. De organisatie vertelde eerder op Facebook wat de reden is: ‘Anders wordt het teveel voor de deelnemers (die niet jaarlijks dezelfde vrienden om geld willen vragen) en teveel voor de organisatie. Daarom willen we er een tweejaarlijks evenement van maken.’

Goede doel

Er wordt een hoop geld opgehaald dit weekend, maar waar gaat dat eigenlijk naar toe? Swim to Fight Cancer is een initiatief van de stichting Fight Cancer. De opbrengsten van Swim to Fight Cancer gaan naar zogenaamde fellowships. Dat zijn beurzen voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers. Met een fellowship kunnen zij meer kennis van kanker opdoen en zo een belangrijke rol spelen in het kankeronderzoek in Nederland. Lees hier het interview dat indebuurt twee jaar geleden had met oncoloog Monique Bos en ex-patiënt Saskia Bodde over het belang van onderzoek naar kanker.

Meer over

Nieuws

adv.