Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bewoners van de Reinier de Graafweg protesteerden donderdag en dit is waarom

Door Rosa Smit 24 juli 2020

Tientallen bewoners van de Reinier de Graafweg hebben donderdagmiddag een uur lang de nieuwe weg geblokkeerd. Want hoewel de vernieuwde weg veel voordelen met zich meebrengt, zorgt een belangrijk onderdeel voor problemen. De mensen die langs de weg wonen, worden namelijk ‘compleet gestoord’ van de overlast sinds de opening van de weg. Elke auto of bus horen ze luid voorbij zoeven. Daarbij liggen er ook tientallen putdeksels los die constant klepperen: “Je krijgt er gewoon hoofdpijn van.”

De huizen aan de weg zouden al geïsoleerd worden, vóórdat de weg zou worden geopend. Dat is dus niet gelukt. Een van de bewoners en voorzitter van de bewonerscommissie Ben Herman vertelde eerder in het AD al dat de gemeente de weg daarom volgens hem zeker nog niet had mogen openen.

Opstand

Volgens Ben is buiten zitten geen optie meer, maar ook binnen met de deuren dicht kun je je niet aan het geluid onttrekken. “Mijn buren en ik worden gek van de herrie.” De bewoners zijn er helemaal klaar mee en besloten dus  gisteren om op deze manier in opstand te komen. Het ziekenhuis bleef overigens gewoon bereikbaar.

Verbetering

Gemeente Delft heeft aangegeven dat er dit jaar nog geluidwerende voorzieningen komen in de woningen. Ook worden de komende dagen alle putdeksels vervangen.


Reinier de Graafweg is open: dit is er allemaal veranderd

Misschien ben je er al overheen gereden: de Reinier de Graafweg is zo goed als af. Hier en daar moet...

Brief van de burgemeester aan Delftenaren: ‘Let op: virus is niet klaar met ons’

Hier in Delft is een nieuwe natuurspeeltuin (met ministrandje) geopend

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.