Dat wordt fietsen: buschauffeurs staken donderdag

Door Ilse Zoutewelle 2 januari 2018

Wie donderdag van plan was de bus te pakken, kan beter maar even iets anders verzinnen. De buschauffeurs van Connexxion staken op 4 januari in Delft.

Ze staken niet zonder reden: de chauffeurs vinden de werkdruk te hoog. ‘Roosters waarin 4 uur achter elkaar moet worden gereden komen steeds vaker voor’, schrijft vakbond FNV op de website. ‘Chauffeurs krijgen geen plaspauzes en moeten ‘verloren’ tijd inleveren op hun lunchkwartier, de volgende rit moet tenslotte ook op tijd vertrekken. Chauffeurs hebben geen tijd meer om te wachten op reizigers die nog op het laatste moment komen aanrennen. Of om mensen even op weg te helpen op het busstation, als ze hun bus niet kunnen vinden.’

Nieuwe afspraken

De buschauffeurs hopen dat hun werkgevers door de staking nieuwe afspraken willen maken. Ze eisen een vermindering van de werkdruk en een loonsverhoging van 3,5 procent. Mocht dit na donderdag niet lukken, gaan ze waarschijnlijk opnieuw staken.

Trams en treinen rijden wel

In het hele land wordt donderdag gestaakt. Dus ook als je buiten Delft met het regionale OV reist, zal je een andere manier moeten vinden om jezelf te verplaatsen. De trams van HTM en treinen van NS rijden wel gewoon.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.