Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dansschool Wesseling kan verder aan de Buitenwatersloot

Door Jantine van den Hoven 29 september 2016

Dansschool Wesseling, buurtbewoners en de gemeente zijn er uit. De dansschool mag de locatie aan de Buitenwatersloot gaan verbouwen en betrekken.

Buurtbewoners van de Buitenwatersloot vreesden parkeer-, verkeer- en geluidsoverlast door de komst van de dansschool, maar nu zijn er duidelijke afspraken gemaakt die ook zijn vastgelegd. De buurtbewoners laten daarom het bezwaar vallen. Wel is het de bedoeling dat de buurtbewoners nog regelmatig om de tafel gaan met de dansschool. De vestiging van Dansschool Wesseling aan de Buitenwatersloot 327 kan nu officieel worden.

De zorgen blijven

Pascal van Putten van buurtcommissie Westlandhof Delft laat weten dat er nog wel altijd zorgen zijn over hoe het zal gaan in de toekomst: “Sowieso moet nog blijken of na de verbouwing van het voormalig pand van Naaktgeboren de geluidsniveaus inderdaad onder het maximum blijven zoals nu wordt verondersteld in het geluidsonderzoek. We hebben in elk geval de zekerheid dat mocht dat niet zo zijn er maatregelen worden genomen, hetgeen ook geborgd is in de vergunning. De dansschool mag niet beginnen voordat dit in orde is.”

Hoe zat het ook al weer?

Even terug naar ‘het begin’ van de verhuizingen. Dansschool Wesseling zat tientallen jaren in een pand nabij het station, maar moest plaatsmaken voor de ontwikkelingen in de Spoorzone. De ondernemers gingen op de Buitenwatersloot kijken en waren ‘direct verkocht’, zo valt op hun website te lezen. Op dit moment zit Wesseling als ‘tussenoplossing’ op locaties in de Voorstraat, sporthal Buitenhof en bij Eventplaza in Rijswijk.

‘Eindelijk gelukt’

Bart en Jascha Wesseling laten weten nu erg blij te zijn en het wel van de daken te willen schreeuwen. Na een lange tijd van onzekerheid kunnen zij nu verhuizen. “Het is ons gelukt om ondanks alle tegenslagen onze dansschool draaiende te houden en leerlingen aan ons te binden”, zegt Bart Wesseling. “Wij zijn blij met het initiatief van de buurt. En we zijn heel blij dat we er op deze manier met de toekomstige buren zijn uitgekomen. We willen graag een goede buur zijn en dan is praten met elkaar erg belangrijk”, zegt Jascha Wesseling.

Vloer sparen

Al eerder is Wesseling begonnen met crowdfunding voor de verbouwing van het pand aan de Buitenwatersloot, want er moet aardig wat vloer gelegd worden. Inmiddels is er al 11.700 euro ingezameld, het doel is 54.000 euro.

Wanneer dansen aan de Buitenwatersloot?

Het is de bedoeling dat de dansschool in het voorjaar van 2017 open gaat.


Meer over Dansschool Wesseling ontdekken?

Dansschool Wesseling dansscholen

Gesloten14:30 - 21:30

Buitenwatersloot 327, Delft

Bekijk meer:dansscholen

 

Meer over

Nieuws

adv.