Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Door Iris Olsthoorn 27 september 2020

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omgeving van Delft kun je zo’n coronatest laten afnemen. Maar hoe werkt dat precies en waar moet je rekening mee houden? 

Wanneer mag ik me laten testen?

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om onder meer de laboratoriumcapaciteit en de benodigde hoeveelheid testmaterialen uit te breiden. Daardoor kan iedereen met milde klachten die wellicht op het coronavirus duiden zich laten testen op corona. Denk hierbij aan hoesten, neusverkoudheid en/of koorts.

Hoe maak ik een afspraak?

Wil je een coronatest laten afnemen, dan hoef je niet eerst naar de huisarts. Een telefoontje naar de GGD is genoeg. Het nummer dat je moet bellen is 0800-1202. Je kunt zeven dagen per week tussen acht uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds naartoe bellen om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt.  Sinds 12 augustus kun je ook digitaal een afspraak maken via de website coronatest.nl. Met je DigiD log je in en maak je een afspraak voor de test. Ook de uitslag kun je op je op MijnDigiD zien via deze website.

Waar moet ik zijn?

Delftenaren kunnen terecht op de testlocatie in Nootdorp, in het Van der Valk Hotel. De testlocatie in Nootdorp bevindt bij van het Van der Valk Hotel. Daar werd al een tijdje getest in de parkeergarage, maar sinds 1 juni is er ook een enorme tent neergezet om iedereen te kunnen helpen. Er zijn twee gangen waar de auto’s doorheen rijden. Kom je op de fiets of lopend, dan hoef niet door de Drive-trough, maar ga je naar de aparte kleinere tent.

Sinds 21 september is er ook een testlocatie in Delft, op de Bieslandsekade 68. Deze testlocatie is vooral bedoeld voor mensen die geen auto hebben of om een andere reden niet naar Nootdorp kunnen voor een test.

De afgelopen tijd is het erg druk bij de teststraten. Het kan dus ook zo zijn dat je naar een andere teststraat gestuurd wordt, bijvoorbeeld in Den Haag of Schiedam.

Hoe werkt zo’n coronatest?

Bij aankomst moet je je legitimeren. Je wordt vervolgens vanuit de auto bemonsterd als je door de drive-trough gaat of anders in de kleinere tent. Er wordt met een wattenstaafje keel- of neusslijm afgenomen. Deze monsters worden vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Het personeel draagt een mondkapje en beschermende materialen. Zelf hoef je vooralsnog geen mondkapje te dragen.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD coronatest?

De GGD Regio Haaglanden streeft ernaar om binnen 48 uur de uitslag van de coronatest met je te delen. Mochten er heel veel aanvragen tegelijk zijn, dan kan het iets langer duren. Bij een positieve uitslag neemt de GGD telefonisch contact met je op. Is de uitslag negatief, dan ontvang je een e-mail.

Wat als ik positief getest ben?

Als je positief getest bent op corona moet je tien dagen in thuisisolatie. Dat geldt ook voor je huisgenoten. Ondertussen gaat de GGD aan de slag met het bron- en contactonderzoek. Als je na vakantie of reis thuis komt uit een gebied waar een negatief reisadvies voor telt, geldt de tien dagen quarantaine sowieso, ook na een negatieve test.

Bekijk de website van de GGD regio Haaglanden voor meer informatie.

Lees ook

Aantal nieuwe besmettingen gedaald: dit zijn de laatste cijfers van Delft

In de afgelopen week zijn 3.588 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 425 min...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

GGD Haaglanden heeft een nieuwe corona-testlocatie geopend en zo ziet het eruit

Hoog bezoek op woensdag 3 juni voor de ggd-medewerkers en Rode kruis vrijwilligers van de teststraat...

Meer over

Corona Nieuws

adv.