Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april: ‘Het is pittig, maar dit kunnen we’

Door Redactie indebuurt 31 maart 2020

Dit zag je al van ver aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. We moeten dus met zijn allen nog wat langer wegblijven van onze favoriete stekkies in Delft. We peilden de eerste reacties onder Delftenaren.

Alle maatregelen die zouden gelden tot 6 april zijn nu verlengd tot en met 28 april, werd duidelijk uit de persconferentie van dinsdagavond 31 maart. Dat betekent dus: thuiswerken, niet naar de kapper, het museum of uit eten. Daarnaast blijven scholen gesloten tot de meivakantie. Voor evenementen en sportwedstrijden verandert er niets: die zijn nog steeds tot en met 1 juni verboden. Het kabinet maakt in de week voor 28 april bekend of de maatregelen worden verlengd.

11 x bizarre plaatjes van een heel stil Delft

Maak geen plannen voor de meivakantie

We moeten er niet vanuit gaan dat alles na 28 april weer normaal is. “Maak vooral geen plannen voor de meivakantie”, benadrukte Mark Rutte in de persconferentie. De meivakantie in Delft valt dit jaar voor veel scholen van 25 april tot 3 mei. Ook voor het paasweekend (10 tot 13 april) is het advies: blijf thuis en reis niet door het land.

Zo reageert Delft

Kortom: we moeten nog even volhouden. Wat vinden Delftenaren hiervan? We spreken vlak na de bekendmaking met de Delftse Susanne. Zij vindt het een goede zet van de regering: “Ik snap het helemaal. Het is wel pittig voor ouders met schoolgaande kinderen. De combi tussen (thuis) werken, schoolwerk, kinderen vermaken, huishouden, enzovoorts. Maar dit kunnen we!” Zelf heeft zij een zoontje van 6 jaar: “Hij vind het maar raar! Een paar keer per week spreekt hij zijn juf en meester via Google meet en hij mist iedereen. Maar hij past zich vrij snel en makkelijk aan. Na een paar dagen was het al vrij normaal om thuis van papa en mama les te krijgen. Mooi hoe snel dat gaat met kinderen! Ik denk dat het voor ouders meer aanpassen is dan voor kinderen, maar ik probeer voor me te houden waarom we dit doen en hoe belangrijk het is voor iedereen om deze maatregelen serieus te nemen.”

Ook Delftenaar Jim vindt het een goed besluit: “Ik had dit wel verwacht. Er verandert vrij weinig. Ik blijf gewoon thuis zoals iedereen moet doen!”. Jim is rapper en zal voorlopig niet optreden. “Maar de evenementen waren tot 1 juni sowieso al afgelast natuurlijk. Gelukkig ben ik als muzikant toch al veel thuis aan het werk. Ik red me wel.” Hij kijkt uiteraard wel reikhalzend uit naar het moment dat deze crisis voorbij is: “Ik heb vooral zin om weer live te kunnen spelen!”

Alles over corona in Delft

Coronavirus in Delft: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is al een aantal weken het gesprek van de dag. In dit overzichtsartikel houden we pe...

Aan de slag! 5 x deze Delftse organisaties kunnen jouw hulp nu hard gebruiken

Heb jij door de coronamaatregelen zeeën van vrije tijd? Dan kun je die wellicht gebruiken voor iets ...
winkelstraat Delft

5 x zo steun jij de Delftse ondernemers

Restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het cor...

Meer over

Nieuws

adv.