Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ciccionina doet een bod op de Kromstraat

Door Iris Olsthoorn 20 januari 2017

Het is al een tijdje onrustig achter de schermen van de Kromstraat: de gemeente wil daar vijf panden in één keer verkopen. Maar de ondernemers zijn bang dat de panden zo in verkeerde handen vallen. Nina Voets van Club Ciccionina neemt nu het heft in eigen handen en doet een bod. 

Club Ciccionina heeft samen met investeerders een eerste bod gedaan op vijf panden in de Kromstraat, die de Vastgoed Ontwikkelingsmaatschappij (VOM) in één portefeuille gaat verkopen, meldt het AD.

Ciccionina stond niet te springen toen bekend werd dat de panden in één pakket verkocht zouden worden. Eigenaar Nina Voets wilde heel graag ‘haar’ pand kopen. Dat is door deze manier van verkopen onmogelijk gemaakt. Ze verzamelde handtekeningen en probeerde de gemeenteraad te overtuigen, maar de gemeente zet de plannen voor de verkoop door.

Er is een bod, maar niets is zeker

Nu heeft Nina Voets toch een manier gevonden om een kans te maken op ‘haar’ pand. Ze moet dan wel alle vijf de panden kopen. Daarom heeft zij samen met investeerders een bod gedaan. Maar dit betekent nog niet dat ze eigenaar wordt: er zijn nog meer partijen die op de vijf panden in de Kromstraat azen.

Pas nadat de biedingsperiode is afgelopen, wordt er meer bekend over welke partijen geïnteresseerd zijn. De hoogste bieders gaan dan met het VOM om tafel zitten. Tot die tijd houdt de gemeente hun kaken stijf op elkaar.

Meer over dit verhaal lees je bij het AD.

adv.