Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chapeau! De TU kan een nieuw record op zijn naam schrijven

Door Iris Olsthoorn 22 juni 2017

Het was woensdag de langste dag van het jaar en dat moest de perfecte dag zijn voor een race tegen de klok met zonneauto Nuna. Het Nuon Solar Team ging de uitdaging aan om in twaalf uur zoveel mogelijk kilometers te rijden. En met resultaat, want de TU Delft is weer een wereldrecord rijker. 

Er werd in het verleden natuurlijk al flink geraced met zonneauto’s, maar nog nooit werd er officieel een twaalf uur durende rit neergezet. De zestien studenten van het Nuon Solar Team wilden in deze tijd minimaal 750 kilometer maken met de wagen, zonder ook maar één druppeltje brandstof. En dat is gelukt: na de race stond er maar liefst 882 kilometer op de teller. De race vond plaats op een circuit in Lelystad.

Wereldrace

Deze race was voor de Delftse studenten een goede voorbereiding voor de World Solar Challenge. Die vindt in oktober in Australië plaats. De Nuna moet dan maar liefst 3000 kilometer af zien te leggen. Het doel is dan niet om zo lang mogelijk te rijden, maar om zo snel mogelijk over de finish te gaan.

adv.