Chantal: ‘De liquidatie van K. Pronk had verdacht veel weg van The Godfather’

Door Chantal Deen 10 augustus 2018

De liquidatie van Karel Pronk afgelopen dinsdag, had verdacht veel weg van een scène uit the Godfather. Hij zat op een terras in de zinderende zon, dronk een glas prosecco en werd vervolgens doodgeschoten. Het zal vast niet zo gegaan zijn, maar zo stelt Chantal Deen het zich dan voor.

“Wilde fantasieën schieten door mijn hoofd. Wat heeft meneer Pronk nu weer misdaan en wie was zijn vijand? Wie heeft hij voor het hoofd gestoten? Is het een complot? De naam Pronk wordt ook in verband gebracht met de aanslagen in de binnenstad. Zouden ze familie van elkaar zijn? Een crime passionel wellicht? Wie heeft het dan gedaan en vooral waarom? In de film the Godfather krijg je tenminste antwoord op al die vragen. Hier komen we niet verder dan dat er een 28-jarige Delftenaar is aangehouden als verdachte.

‘Oorlog is nu aan’

Op social media wordt gespeculeerd dat de oorlog nu aan is in Delft. Is dit slechts het begin, in plaats van het einde van het geweld? Toen ik hier net kwam wonen zei een collega tegen me, ‘Ga je verhuizen naar Delft? Het stikt daar van de criminelen. Maar geen zorgen hoor want die bevuilen hun eigen nest niet.’ Ik vond zijn theorie vreemd en verdacht hem ervan te veel Godfather films te hebben gekeken. Maar nu ben ik daar niet meer zo zeker van.

Ik ben overigens niet zo bang uitgevallen. Niet dat ik nu dagelijks een broodje kroket scoorde bij Koffiehuis het Kalf, maar als ik dat wel zou doen, ging ik daar gewoon mee door. Mij maken ze de pis niet zo snel lauw. Ik heb er wel een theorie over, waarom ik de angst niet laat regeren; zoiets gebeurt natuurlijk nooit twee keer op dezelfde plek. Een dader kijkt wel uit, denk ik zo. Waar ik die wijsheid vandaan haal? Uit die Godfather films natuurlijk.

Geen Deel 2 in Delft, s.v.p.

Ik smul van misdaadfilms en boeken. De psychologie erachter boeit mij het meest. Waarom schiet iemand een ander mens dood? Wat maakt dat ik niet die grens overga en mijn liquidaties beperk tot mijn fantasie? Het antwoord heb ik nog niet kunnen destilleren uit al die thrillers. Hopelijk vindt de politie het motief en vooral de daders wel in deze zaken. Dan kunnen we het Delftse geweld beperken tot de zomer van 2018 en deel twee achterwege laten.

Take the cannoli and leave the gun. (The Godfather I)”

Lees ook

schietpartij kalverbos karel pronk

Waarom Karel Pronk ‘Haagse Holleeder’ werd genoemd en meer over de schietpartij

Delft werd dinsdag opgeschrikt toen er op klaarlichte dag een schietpartij plaatsvond bij het Kalver...

adv.