Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Café Restaurant Vlaanderen gaat verbouwen en wordt ‘Moeke Delft’

Door Ilse Zoutewelle 23 december 2016

Café Restaurant Vlaanderen is per 9 januari 2017 verleden tijd. Het restaurant gaat verbouwen en heropent op 2 februari als Grand Café Moeke Delft. 

Café-restaurant Vlaanderen gooit niet voor niets het roer om. “We merkten dat Vlaanderen echt gezien werd als restaurant, het was niet zo toegankelijk”, vertelt eigenaar Glenn Zenner. “Moeke wordt daarentegen heel toegankelijk. Het klinkt natuurlijk een beetje ouderwets, en zo moet het ook voelen. Het wordt een tweede huiskamer waar jong, oud, student en zakenman een broodje kan eten of een biertje kan drinken.”

Moeke

Je kunt Moeke al kennen uit Breda en Rhenen. “Deze horeca-zaken zijn net als Vlaanderen eigendom van Meyer Beheer, een bedrijf dat zich bezig houdt met horeca exploitatie en vastgoed”, vertelt Glenn. “Dat bedrijf verhuurt 40 horeca-zaken, waarvan er 5 in eigen beheer zijn. Vlaanderen is daar één van. In 3 van de 5 zaken zit Moeke. Deze zaken hebben wel een eigen identiteit, ze delen alleen de huisstijl.”

Toegankelijke kaart

Op de kaart van Moeke komen herkenbare dingen te staan, zoals biefstuk, saté en en spare ribs. “Ongeveer 80 procent van de kaart is herkenbaar en toegankelijk. We maken wel een klein uitstapje naar spannende en luxe gerechten als zeetong.”

Vanaf 9 januari wordt Vlaanderen dus flink verbouwd. “Alleen de bar blijft hetzelfde, verder gaan we alles omgooien.” Wordt vervolgd!


Meer over Moeke Delft ontdekken?

Moeke Delft restaurants en horeca

Beestenmarkt 16, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.