Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bye bye berenoortjes: De Beren neemt afscheid van de pluche berenhelm

Door Tom Kikuchi 24 april 2019

Je hebt ze vast wel eens in Delft zien rijden: maaltijdbezorgers van De Beren met een grote Berenhelm op hun hoofd. De helm heeft een vachtje én berenoren en valt natuurlijk ontzettend op. Maar na dertien jaar wordt de helm vervangen door een nieuw exemplaar: een stoere, gele helm. 

In 2006 werd de helm voor het eerst op de weg gespot en zorgde meteen voor veel bekijks. In 2009 werd de helm zelfs genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie ‘Best geïntegreerde merkcommunicatie’. En we moeten eerlijk zeggen dat we de helm best wel gaan missen.

Waarom gaat de helm weg?

Dat heeft te maken met de nieuwe huisstijl van de restaurants. In 2016 veranderde De Beren hun huisstijl. In plaats van eetcafés werden het meer restaurants. De restaurants van De Beren kregen een nieuw interieur, nieuwe menukaart en andere kleding van de medewerkers. En de nieuwe helm past dus beter bij die nieuwe huisstijl.

Veiligheid

Ook wordt de helm vervangen voor de veiligheid. Bezorgers van alle Beren in Nederland gaan nu met de nieuwe helmen rondrijden. De felle, gele kleur van de nieuwe helm zorgt ervoor dat de maaltijdbezorgers sneller op de weg worden gezien. Dus… geen berenoortjes meer. Maar deze nieuwe helm is vast een stuk comfortabeler tijdens warme zomerdagen.


Meer over De Beren Delft ontdekken?

De Beren Delft restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:00

Beestenmarkt 26, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.