Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buurtbewoners redden enorme oude boom

Door Ilse Zoutewelle 21 juli 2016

Het had niet veel gescheeld of de boom op het Westplantsoen was woensdagmiddag gekapt. Maar daar hebben zo’n 30 bewoners van Hof van Delft hebben een stokje voor gestoken.

Paniek was er dinsdagmiddag bij de buurtbewoners. De 80-jarige vleugelnoot in het Westplantsoen zou woensdagmiddag om 16:00 uur worden gekapt omdat er een tak was afgebroken. Om gevaarlijke situaties te voorkomen besloot de gemeente de boom te kappen, zonder eerst te kijken of de boom gered kon worden. Daar besloot het bestuur van de Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier een stokje voor te steken, dus stuurden ze last-minute een mail om op de bewuste middag bij elkaar te komen om de gemeente te overtuigen dit niet te doen.

Onderzoek

De oproep was succesvol: er kwamen maar liefst 30 mensen hun huis uit om te boom te redden. Gelukkig waren de plantsoenambtenaren van de gemeente waren te vermurven en dus wordt de boom voorlopig niet gekapt. Eerst wordt er onderzocht of de boom gered kan worden. Zo niet, dan wordt de boom alsnog gekapt.

Meer over

Nieuws

adv.