Club Caesar moet dicht vanwege ‘geweldsincidenten’

Door Iris Olsthoorn 21 november 2018

Weet je nog, die club in Delft die vorige herfst veel in het nieuws was? Er was een schietincident, er vielen beschuldigingen van prostitutie en er gebeurden andere zaken die niet pluis waren. Het leek een tijdje stil rondom Club Caesar. Maar nu heeft burgemeester Marja van Bijsterveldt bekend gemaakt dat de club aan het Vesteplein de komende zes maanden zijn deuren moet sluiten. 

Dit maakt calamiteitenwebsite District8 bekend via Twitter. Volgens hen is de reden van de sluiting verschillende geweldsincidenten. Om wat voor geweldsincidenten het precies gaat en wanneer deze zijn gebeurd, is niet bekend. De sluiting gaat in vanaf woensdag 21 november. De eigenaar stapt naar de rechtbank, hij is het niet eens met de sluiting.

Dit gebeurde er vorig jaar

Voor wie nu denkt ‘hoe zat het ook alweer’, een korte recap: in augustus 2017 was er een vermoedelijk schietincident vlak voor de deuren van de club. Rond die tijd kwam aan het licht dat omwonenden eigenlijk al tijden lang heel veel overlast hadden van de club. Die overlast varieerde van wildplassen, tot geschreeuw en van scheurende auto’s tot seks in de parkeergarage. Omwonenden wilden graag dat de club werd gesloten. Omdat de overlast vaak buiten de club gebeurde, ging dat niet zomaar. De club en de omgeving werd wel scherper in de gaten gehouden.

Dit schreven we eerder over Club Caesar

club caesar

5 x vragen (en antwoorden) over Club Caesar en de overlast

Je hebt het ongetwijfeld voorbij horen komen in de wandelgangen of bij het koffieautomaat op kantoor...

Meer over

Nieuws

adv.