Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burgemeester: ‘Sluit je aan bij een buurt-WhatsApp voor veiligheid’

Door Iris Olsthoorn 14 maart 2017

Er is een ‘nieuw’ wapen in de strijd tegen dieven en inbrekers: buurt-WhatsApps. In deze chatgroepen waarschuwen Delftenaren elkaar als ze iets ongewoons zien in de buurt en helpen zo de politie. Burgemeester Marja van Bijsterveldt hoopt dat meer Delftenaren dit wapen gaan gebruiken. 

Een paar maanden geleden maakten we al een lijstje met welke Whatsapp-groepen er in Delftse buurten actief waren. Het fenomeen blijft groeien, want inmiddels zijn er in totaal zelfs 14 (geregistreerde) buurt-apps. “Dankzij de WhatsApp-groepen hebben we verleden jaar bijvoorbeeld op heterdaad een vernieler van ruitenwissers kunnen arresteren,” zei politie-teamchef Ronald den Hartog tegen het AD: “Dat kwam doordat getuigen hun informatie in de groep met de politie deelden.”

Hulp voor de politie

De burgemeester hoopt dat meer Delftenaren actief worden in een buurt-app. De inbraakcijfers zijn dit jaar namelijk gestegen van 422 in 2015 naar 482 afgelopen jaar. “Dit zijn misdrijven die grote impact op de slachtoffers hebben. We willen deze stijging keren. Dat lukt alleen met hulp van de bevolking. De politie kan dit niet alleen,” zegt Marja.

Meer hierover lees je bij het AD. 

adv.