Rechter beslist binnenkort of Basic Fit weg moet uit de Breestraat

Door Iris Olsthoorn 13 december 2018

Tussen fitnessketen Basic Fit en Woonbron is een pittige rechtszaak gaande. Volgens huurders in de Breestraat zou de sportschool daar veel te veel herrie maken. Daarom wil de woningcorporatie dat Basic Fit vertrekt. 

De zaak wordt binnenkort in de rechtszaal behandeld. Basic Fit en Woonbron zouden al acht jaar ruzie hebben over trillingen en lawaai uit de sportschool, schrijft AD Delft. 

Rechter bepaalde al eens dat Basic Fit moest stoppen

De rechter bepaalde eerder al eens dat Basic Fit moest sluiten. Voor iedere dag dat ze door gingen met fitnessactiviteiten op de locatie van de Breestraat, moest de sportschool duizend euro betalen. Basic Fit betaalde uiteindelijk de maximale boete van €50.000 en bleef daarna gewoon open. “Er is geen overlast, er is geen hinder”, zegt de advocaat van de fitnessketen. Volgens hem berustte de eerdere uitspraak op een beoordelingsfout. De rechter zou tijdens zijn bezoek de apparaten met zware gewichten niet goed hebben afgesteld. Hierdoor klonk het gebonk harder dan normaal.

€10.000 per dag

Nu eist Woonbron dat de boete per dag vertienvoudigd wordt. Voor iedere dag dat ze nog geopend is aan de Breestraat, zou de fitnessclub nu €10.000 moeten betalen als het aan Woonbron ligt. Wat er precies gaat gebeuren en of de sportschool open mag blijven, weten we na de uitspraak van de rechter op 2 januari.

adv.