Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Boze reacties op kentekentoegang stad voor scooters

Door Jantine van den Hoven 2 juni 2016

Camera’s houden vanaf nu in de gaten of je met je voertuig de stad in mag, de gemeente wil de binnenstad graag autoluw houden. Waar veel mensen even over heen hadden gekeken, is dat dit ook voor brommers en scooters geldt. Scooterbezitters reageren pissig.

In onderstaande filmpje is te zien hoe het werkt. Je mag met je auto, motor, brommer of scooter alleen het autoluwe gedeelte in met een vergunning. Omdat je moet laden en lossen bijvoorbeeld. Dit was eigenlijk al zo, maar scooters en brommers konden makkelijk langs de pollers en daar werd niet op gecontroleerd. Nu camera’s alle kentekens registreren is het ook voor de scooters en brommers afgelopen.

Op de Facebookpagina van de gemeente Delft zijn mensen op zijn zachtst gezegd ‘niet blij’. Reageerders vinden dat ze uit hun eigen stad geweerd worden en snappen niet waarom dit nu zo moet.

‘Nu komen er nog minder mensen naar de stad’

Anderen noemen het een manier voor de gemeente om geld te verdienen (‘zakkenvullers!’). Iemand anders vraagt of nu iedereen een scootmobiel aan moet schaffen om zich te verplaatsen. De gemeente reageert op de berichten door aan te geven dat het altijd al verboden was er te rijden met een motorvoertuig en dat de Oude en Nieuwe Langendijk nog wel vrij is voor scooters en brommers.

Doordat er camera’s komen te hangen die de kentekens registeren, kunnen de pollers weggehaald worden. Dat zijn die uitstekende paaltjes uit het wegdek waar nogal eens iemand op kwam vast te zitten.

Lees hier meer informatie over kentekentoegang in de binnenstad.

Autoluw gebied
Het autoluwe gebied in het rood.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.