Binnenstad deels afgezet voor reconstructie van de coffeeshopaanslagen

Door Iris Olsthoorn 5 november 2018

De politie maakt deze maandag een reconstructie van de aanslag in de Peperstraat op 17 mei.  Daar ontplofte die dag een handgranaat voor de deur van coffeeshop The Future. Een deel van de binnenstad is hiervoor tijdelijk afgesloten, schrijft het AD. 

De aanslag zorgde voor een gevoel van onveiligheid bij veel Delftenaren. In de periode erna werd ook coffeeshop The Game in de Breestraat meerdere keren onder vuur genomen. Bij een van die incidenten werd zelfs door de politie op een mogelijke aanslagpleger geschoten. Vermoedelijk heeft dit aan de 17-jarige jongen uit Zoetermeer het leven gekost, maar tot op heden is dat nog steeds niet bevestigd.

Extra informatie

Sindsdien houden veel Delftenaren de adem in uit angst voor de mogelijke gevolgen van nog meer openlijk geweld. Burgemeester Marja van Bijsterveldt besloot vorige week om beide coffeeshops voor onbepaalde tijd te sluiten. Dit deed ze naar aanleiding van ‘nieuwe informatie’ van politie en justitie. Wat de politie precies aan extra informatie zoekt tijdens de reconstructie van maandag, bovenop de recente onderzoeksresultaten, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen.

Omrijden

Delen van de Peperstraat, de Koornmarkt en de Wijnhaven worden in verband met de reconstructie van 12.00 tot 21.00 uur afgesloten. Daarom mag niemand er zijn auto parkeren en moet alle verkeer omrijden.

Mensen die binnen het afgezette gebied wonen, mogen alleen onder politiebegeleiding naar binnen of buiten, staat in een brief die bij omwonenden is bezorgd.

Dit artikel komt van het AD Delft.

Lees ook

future breestraat peperstraat the game

Burgemeester sluit coffeeshops The Game en The Future

De coffeeshops The Game en The Future zijn vrijdagavond door burgemeester Marja van Bijsterveldt ges...

Moet je horen: radioprogramma maakt liedje over ‘gewelddadig’ Delft

Dat het in Delft de laatste tijd onrustig is door aanslagen op coffeeshops, is ook buiten Delft niet...

Dit moet je weten over de schietpartijen in Delft

Al sinds mei wordt Delft opgeschrikt door schietpartijen en aanslagen met explosieven. Afgelopen maa...

Meer over

112 Nieuws

adv.