Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkort: geen parkeerstress meer bij de IKEA

Door Iris Olsthoorn 28 maart 2017

Je gaat vol goede moed de deur uit om die ene gave lamp te scoren bij je favoriete woonwinkel. Eenmaal daar slaat de stress toe. Want na 36 rondjes door de parkeergarage rijden, kom je tot de conclusie dat er écht geen plek meer is. Het is een bijna dagelijks tafereel bij de IKEA, maar niet voor lang meer. Er komt een extra laag parkeergarage bij.

IKEA wilde al langer een extra parkeerlaag bovenop de parkeergarage maken met daar bovenop een dak vol zonnepanelen. Daarvoor moest het bestemmingsplan van de gemeente voor het gebied rondom IKEA aangepast worden. Vorige week besloot de gemeenteraad het woonwarenhuis toestemming te geven voor de uitbouw. En daar zijn we maar wat blij mee, want het gebeurt vaak genoeg dat er geen plaats meer in de herberg van de IKEA is.

250 plekken meer

Bovenop de bestaande parkeergarage aan de rechterkant van de IKEA, komt een verdieping extra. Door de nieuwe plannen kunnen er straks ongeveer 250 extra auto’s parkeren voor een shopsessie bij het Zweedse woonwarenhuis. Wanneer het nieuwe parkeerdek klaar moet zijn, is nog niet duidelijk.

Groene achterkant

De uitbreiding zorgt er waarschijnlijk niet alleen voor dat we onze auto voortaan kwijt kunnen. De gemeente wil er voor zorgen dat de achterkant van de IKEA groen wordt. Dat kan door bijvoorbeeld rasters met klimop tegen te muren te plaatsen. Een groene achterkant moet de blauwe kleur van de IKEA camoufleren, zodat natuurgebied de Bieslandse Bovenpolder niet uitkijkt op een blauwe blokkendoos.


Meer over IKEA Delft ontdekken?

IKEA Delft woonwinkels

Gesloten10:00 - 21:00

Olof Palmestraat 1, Delft

Bekijk meer:woonwinkels

adv.