Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bewoners Zuidpoort in actie tegen komst Lidl Kruisstraat

Door Jantine van den Hoven 20 april 2016

Tientallen buurtbewoners van Zuidpoort hebben dinsdagavond hun gezicht laten zien bij het Stadhuis. Ze zijn het niet eens met het plan om een Lidl te bouwen aan de Kruisstraat en in de raadscommissie was dat het onderwerp van gesprek. De 14-jarige Jet van der Steen bood een petitie aan met 660 handtekeningen.

CgbOZKIUIAEO3KoDe petitie is nog maar een week online en kon al snel op veel steun van de buurtbewoners rekenen. Ze lieten het niet bij even online een krabbeltje zetten, maar togen dinsdagavond met velen naar het Stadhuis. Daar moest zelfs een tweede zaal ingericht worden om er voor te zorgen dat iedereen de commissie bij kon wonen. Zeven Delftenaren kregen de tijd om in te spreken.

@zuidpoort op Twitter
@zuidpoort op Twitter

Bewoners vinden het geplande gebouw niet alleen lelijk en niet passend in de binnenstad, ze vrezen ook voor de veiligheid in en rond de Kruisstraat, zo vertelde Han van der Steen eerder al aan indebuurt Delft. Dat verklaart ook het ‘blauwe blokkendoosmannetje’, die dinsdagavond demonstratief voor het Stadhuis stond.

De inzet van de buurtbewoners lijkt vooralsnog niet voor niets, er is het college gevraagd om de zaak nog eens te bekijken voor de raadsvergadering van 28 april.

 

 

CgbM34VXEAAYczx

Meer over

Nieuws Wonen

adv.