Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bewoners Heilige Land zijn boos: Woonbron wil hun witte huizen slopen

Door Ilse Zoutewelle 5 mei 2017

De bewoners van de buurt Heilige Land zijn boos. Woningcorporatie Woonbron wil hun witte huizen slopen. Maar zij willen er ‘pertinent niet weg’. 

De bewoners van de witte woningen uit 1921 in de Cornelis Musiusstraat, Odulphusstraat en Doctor Schaepmanstraat kregen een brief waaruit blijkt dat Woonbron de huizen binnen een paar jaar wil slopen.

Te klein en kozijnen rotten weg

De woningcorporatie wil dat omdat ze te klein zijn en al een tijd te lijden hebben onder vocht- en schimmelproblemen. Dat verklaarde Mohamed Bab, directeur van Woonbron eerder aan het AD. Door die vocht- en schimmelproblemen zou het hout van kozijnen en deuren wegrotten. Woonbron ziet renovatie niet zitten omdat dit niet genoeg zou zijn voor ‘de kwalitatieve woonwensen op langere termijn’.

‘Onze huizen zijn bijzonder’

De bewoners van de witte huizen zijn het hier absoluut niet mee eens: zij vinden dat hun historische huizen niet tegen de vlakte mogen. ‘Net als in de hele binnenstad van Delft, betekent dit níet dat de huizen niet meer van deze tijd zijn. Integendeel: onze huizen zijn bijzonder. Wij wonen in een rustige, gezellige buurt waar de mensen nog naar elkaar om kijken. Zo’n buurt slopen, zou eeuwig zonde zijn’, schrijven ze in een verklaring.

Meer weten? Lees dan het hele verhaal bij het AD.

Meer over

Nieuws Wonen

adv.