Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bevlogen Delftse vrouwen krijgen Power Award

Door Jantine van den Hoven 7 maart 2016

Zes bevlogen Delftse vrouwen zijn zondagavond onderscheiden met een Power Award. “Iedereen die zich inzet voor de empowering van vrouwen en meisjes, kan de award krijgen”, zegt Sephine Laros van Comité 8 maart Delft.

De winnaars zijn wereldverbeteraar en voorzitter van stichting Fair Trade Delft Marleen de Korver, oprichter van Delft MaMa Lucie Cunningham, initiatiefneemsters van Bedrijf en Samenleving en de Delftse Beursvloer Brenda Kooij Grootscholten en Vera Pijl, en de oprichter van Delftse Buur Ria Pool Meeuwsen en de coördinator en stille kracht achter De Dag van de Dialoog in Delft: Monique Toonen. ,,Sommige vrouwen waren echt verrast. Ze zijn echt blij met de waardering en erkenning voor hun werk”, zegt Sephine Laros van het comité.

Kans voor de mannen

“Er waren ongeveer 30 tot 40 mensen bij de opening van de Internationale Vrouwendag Delft. Er waren zelfs een aantal mannen. Het is altijd fantastisch als er mannen komen, de gelijkheid van vrouwen en mannen gaat iedereen aan”, vertelt Laros. “Zij zouden ook een Power Award kunnen krijgen, het gaat er om dat mensen zich inzetten voor diversiteit en het betrekken van vrouwen en meisjes bij verschillende activiteiten.”

De Power Awards worden al een aantal jaar rond Internationale Vrouwendag uitgereikt in Delft. Laros: ,,De vrouwen krijgen een interview en een fotosessie cadeau. Over een aantal jaar gaan we er een boek van maken.”

Internationale Vrouwendag wordt uitgebreid gevierd in Delft. Check hier meer info.

adv.