Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bbq’s en vlindertuinen: zo gaat het nieuwe Spoorzonepark eruit zien

Door Iris Olsthoorn 24 maart 2017

Er worden de komende tijd niet alleen een heleboel nieuwe huizen en gebouwen bijgebouwd in de Spoorzone, we kunnen – gelukkig – ook het nodige groen verwachten. Dat gebeurt onder andere in de vorm van een mega-park: de eerste schetsen van het nieuwe Van Leeuwenhoekpark zijn vorige week gepresenteerd.

Fitness en café

Op het ‘dak’ van de spoortunnel wordt een langgerekt park aangelegd, van het stationsplein tot aan woonboulevard Leeuw & Stein. Ontwerpbureau Lodewijk Baljon wil er een levendig en aantrekkelijk park voor alle Delftenaren van maken. Het is geen klein project: het park wordt ongeveer 2,5 hectare groot (da’s ongeveer evenveel als vijf voetbalvelden). Op de schetsen is van alles te zien: twee opvallende bruggen die tegelijk speeltoestellen zijn, een lang pad in het midden en vooral heel veel groen. De ontwerper ziet het wel zitten om het nieuwe park in te vullen met een vlindertuin, fitnesspark, caféetje en een bbq-plaats.

Van leeuwenhoekpark
Afbeelding: Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten

Nog even wachten

Voor wie nu al zijn rollerskates en wandelschoenen uit de kast heeft getrokken: nog even geduld. Het park wordt pas aangelegd als de omliggende huizen en appartementencomplexen af zijn. De verwachting is dat we rond 2020 in het nieuwe park kunnen rondstruinen.

Afbeelding: Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten
Afbeelding: Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten
Afbeelding: Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten

 

 

Meer over

Nieuws Wonen

adv.