Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: waterspeeltuin gaat aan de slag om weer een positief zwemadvies te krijgen

Door Iris Olsthoorn 2 mei 2017

We lieten je begin deze week nog vol enthousiasme weten dat het waterspeeltuinen-seizoen geopend is, maar nu volgt een grote domper. Het water in de waterspeeltuin van de Delftse Hout heeft een negatief zwemadvies gekregen. 

De waterspeeltuin aan de Korftlaan kreeg bij de test op 1 mei een permanent negatief zwemadvies, schrijft het AD. Dat betekent dat er de afgelopen vier jaren te vaak, te veel bacteriën in het water voorkomen. Als je er toch in zwemt, is de kans groot dat je last krijgt van huiduitslag of last van je maag en darmen. Mocht je het toch écht niet kunnen laten – dan sta je vrij om toch het water in te duiken. Er is namelijk op dit moment geen sprake van een verbod.

Update

Marietta van der Duijn Schouten van Stichting Buytendelft vertelt wat ze gaan doen om te zorgen dat de waterkwaliteit dit jaar wel goed blijft: “Het Hoogheemraadschap Delfland gaat acuut testen. Dat betekent dat ze meteen kunnen zien of de waterkwaliteit slecht is en we niet een dag later pas horen dat de waterkwaliteit gisteren niet goed was. Verder gaat een student van de TU Delft kijken wat we kunnen doen om te zorgen dat we überhaupt niet meer boven die norm komen. Voorlopig is het zwemwater dus nog gewoon veilig, tenzij we het anders melden. Als je twijfels hebt, kan je het altijd vragen aan de balie.”

Andere Delftse wateren

Vorig jaar kreeg de waterspeeltuin in Tanthof ook een negatief zwemadvies, maar die werd weer opgeheven nadat er schoon water in de baden is gepompt. Ook de grote plas van de Delftse Hout kampt al jaren met bactiëren, blauwalg en waterlarven. Maar op dit moment zijn deze twee waterplekken nog veilig om in te zwemmen (als je dat niet te koud vindt, tenminste).

Wil je zeker weten of je een duik kan nemen zonder jeuk? Op zwemwater.nl kan je de huidige kwaliteit van alle wateren checken.


Meer over Stadsboerderij BuytenDelft ontdekken?

Stadsboerderij BuytenDelft kinderboerderijen

Gesloten09:30 - 17:00

Korftlaan 3a, Delft

Bekijk meer:kinderboerderijen

Meer over

Nieuws

adv.