Bakkerij Holtkamp maakt de lekkerste speculaasjes van Zuid-Holland en dit is hun geheim

Aangeboden door Bakkerij Holtkamp 5 oktober 2018

Tsja, eigenlijk verdienen alle producten van Bakkerij Holtkamp wel een prijs (vinden wij, tenminste). Maar wij zijn niet de enige fans: volgens de vak- en consumentenjury van de Beko Speculaaskeurig 2018 is de speculaas van Bakkerij Holtkamp de beste van Zuid-Holland. We vragen bakker Jeroen naar zijn geheim.

Zoals je misschien wel weet, bestaat Bakkerij Holtkamp al behoorlijk lang: al in 1855 voorzag de familie de inwoners van Midden-Delfland en Delft van brood. Inmiddels is de familie behoorlijk uitgedijd en is een groot deel van hen nog steeds bakker. Dat is één van de redenen dat het speculaasje zo’n succes is, weet Jeroen. “Samen met mijn ome Cees uit Amsterdam (die van de croquetten, red.) ben ik constant bezig om het recept te verbeteren. Op die manier zorgen we ervoor dat het koekje steeds beter wordt.”

Daarnaast gebruikt Jeroen alleen écht goede ingrediënten. “Zo maken we het koekje met Zeeuwse bloem: die is speciaal om koekjes mee te bakken en zorgt ervoor dat het koekje niet te hard wordt. Verder gebruiken we alleen roomboter en speculaaskruiden van topkwaliteit. Je kunt een koekje nog zo mooi bakken, maar als de ingrediënten niet goed zijn, kom je nergens.”

Dit vond de jury

Dit harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen, want de jury vindt de speculaasjes van Holtkamp de beste van Zuid-Holland. “De jury werd vooral erg blij van de brosheid en smaak van ons koekje. Daarnaast vonden ze onze vernieuwde verpakking heel fijn: die is aan twee kanten opnieuw te sluiten door een speciale klip en gemaakt van papier. Handig voor thuis én beter voor het milieu!”

Goed, loopt het water je al helemaal in de mond? Dat komt goed uit! De winkels van Holtkamp liggen bomvol speculaasjes. Je kunt ze kopen bij de vestiging op de Brabantse Turfmarkt of in de filialen in Den Hoorn, Schipluiden en Vlaardingen. En o ja, er is nu ook een toffe actie op de speculaasjes! Bekijk ‘m hier:

bakkerij holtkamp
Topper

Korting op prijswinnende roomboter speculaas

Bakkerij Holtkamp
Eten en drinken - Geldig t/m 14 okt 2018

Bakkerij Holtkamp bakkers

Nu gesloten08:00 - 17:30

Brabantse Turfmarkt 66, Delft

Bekijk meer:bakkers

adv.