Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Appen op de fiets: Delftenaren kregen de meeste boetes van heel NL

Door Iris Olsthoorn 21 oktober 2019

Het zal je niet zijn ontgaan: sinds juli geldt er een ‘appverbod’ voor fietsers. Dat betekent dat je een dikke boete kunt verwachten wanneer je tóch aan het fietsen bent met je telefoon in je hand. En ja hoor: Delft staat nu al in de top drie van gemeentes waar relatief gezien de meeste boetes werden uitgedeeld. 

Het Centraal Justitiueel Incassobureau publiceerde cijfers over juli en augustus. In die twee maanden werden 242 mensen in Delft beboet (dat zijn er elke dag dus bijna vier!). Per 10.000 inwoners zijn dat 23.4 boetes. Alleen op Texel en Terschelling werden er relatief meer boetes uitgedeeld. Volgens de data-experts van LocalFocus hangt het hoge cijfer op de waddeneilanden vooral samen met de vele toeristen in het hoogseizoen. Als je de toeristenboetes eraf trekt, staat Delft hoogstwaarschijnlijk op #1.

Boetebedrag

Mocht je worden betrapt, dan schrijft oom agent een boete uit van €95,- (exclusief administratiekosten). Dat is toch zonde van je zuurverdiende centen! In heel Nederland werden meer dan 9.000 bekeuringen uitgedeeld: goed voor een bedrag van ruim €878.000,-. In Delft leverden de boetes samen €22.990,- op. In de gemeentes rondom Delft worden appende of bellende fietsers trouwens minder vaak op de bon geslingerd. Bekijk hier het kaartje maar eens:

Lees ook

144 overlast meldingen, 7 boetes en 5 drugs-aanhoudingen: dit doet de politie in één week

De meeste Delftenaren zien politieagenten alleen voorbij komen als ze rustig in hun politieauto rijd...

Prinses Beatrixlaan-flitspaal deelt elke 11 minuten een boete uit

Het rechtervoetje voelt bij iedereen wel eens te zwaar. Extra vervelend als dat net gebeurt bij een ...

Wie in deze straat tegen de richting in fietst, krijgt straks een boete

Fietsen door de Delftse binnenstad is nogal een opgave: smalle straatjes, hoge bruggetjes en op de m...

 

adv.