Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

al-Ansaar moskee in Delft krijgt ook dreigbrief

Door Redactie indebuurt 26 februari 2016

In navolging van andere moskeeën in Nederland, heeft ook de al-Ansaar moskee in Delft een dreigbrief gekregen. Dat meldt Omroep West.

In de brief wordt gedreigd met ‘hoog bezoek’ en worden moslims ‘varkens’ genoemd. De brieven zijn angstaanjagend en misselijkmakend, zegt het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties regio Haaglanden (SIORH) vrijdag.

De organisatie sluit niet uit dat de afzenders daadwerkelijk geweld gaan gebruiken tegen moskeeën. Er zijn wel vaker incidenten geweest, maar volgens het SIORH is het nu anders.

De brief is ,,weloverwogen en gecoördineerd” verstuurd om zo veel mogelijk mensen angst in te boezemen. ,,Dit is terreur”, concludeert het verband. De islamitische koepel roept zijn achterban op om rustig te blijven. Het is vakantie, dus is het extra druk bij moskeeën. ,,Dit maakt dit dreigement extra wrang en beangstigend.”

Meerdere moskeeën hebben aangifte gedaan. Volgens het SIORH is het nu ,,aan de politie en het OM om de daders van deze afschuwelijke daad op te sporen en te berechten”. Het SIORH doet ook een oproep aan de politiek. De organisatie wil een ,,snelle en adequate reactie” en een ,,krachtig signaal” aan de Nederlandse moslims. Bij het SIORH zijn ongeveer 25 moskeeën aangesloten in steden als Den Haag, Delft, Zoetermeer en Leiden.

Bron: ANP/Omroep West/indebuurt

Meer over

Nieuws

adv.