Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Adieu en tabee: het Hambrug-brughuisje is gesloopt

Door Iris Olsthoorn 14 juni 2017

Het zat er al een tijdje aan te komen: brugwachtershuisje op de Hambrug is gesloopt. Naast de fietsersbrug is alleen nog een grijs betonnen plateau te zien. 

Afgelopen week is het leegstaande brugwachtershuisje van top tot teen ontmanteld. De gemeente had al een tijdje plannen voor de sloopt, om zo op onderhoudskosten te besparen. De partij Onafhankelijk Delft wilde daar een stokje voor steken en stelde voor het huisje te verhuren. Het zou dan bijvoorbeeld gebruikt worden als reclameobject of tentoonstellingsruimte. Maar tevergeefs dus. Volgens de gemeente kon er geen huurder gevonden worden.

Dit vonden jullie

Wij stelden eerder dit jaar wat er moest gebeuren met het Hambrug-brughuisje. 138 indebuurt-lezers stemden op behouden, tegenover 34 lezers die voor slopen kozen. Over een alternatieve bestemming van het huisje waren ook leuke plannen: “Dagelijks komen er duizenden studenten langs. Wat als er een makkelijk te halen broodje of sapje wordt aangeboden, dan kan je nog snel even ontbijt halen op de weg naar college”, zegt Ide Dudink in een reactie onder het artikel.  

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.