Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

ABN Amro sluit véél geldautomaten: hier in Delft kun je niet meer pinnen

Door Iris Olsthoorn 3 december 2019

Wie de afgelopen dagen wilde pinnen op de Markt of Pynepoort, heeft het al gezien: de pinautomaten van ABN Amro doen het niet. En het zijn niet de enige: in heel Nederland heeft ABN Amro 470 automaten gesloten. Het gaat om een tijdelijke noodmaatregel.

De automaten op de Markt zijn buiten werking

De reden kun je waarschijnlijk al raden: plofkraken. Al eerder verdwenen er om die reden pinautomaten uit bijvoorbeeld de Choorstraat en de Molslaan. ABN Amro laat weten dat dit ook de reden is dat de automaten in Delft het niet meer doen: “De automaten van dit type waren structureel doelwit bij plofkraken door criminele bendes. [..] Bewoners en ondernemers moeten zich veilig kunnen voelen. Daarom heeft de bank deze tijdelijke noodmaatregel moeten nemen”, vertelt een woordvoerder ons. “Wij begrijpen dat deze maatregel wel tot ongemak kan leiden bij iedereen die geld willen opnemen bij de gesloten geldautomaten, maar de veiligheid van omwonenden en ondernemers gaat voor.”

Dit gaat er gebeuren

Ondertussen zoekt de bank uit op welke plekken de pinautomaten kunnen blijven, of wat anders de alternatieve oplossingen zijn. “Denk aan een ander type geldautomaat, een andere locatie, of als er voldoende alternatieven in de buurt zijn met voldoende capaciteit een permanente verwijdering. Dat is maatwerk. Op de ene plek zal er sneller een alternatief zijn dan op de andere plek.” Of de pinautomaten op de locatie van de Markt en de Pynepoort blijven, is nog niet bekend.

Hier kun je nog wel pinnen

Toegegeven: het wordt steeds lastiger om contant geld uit de muur te trekken in de binnenstad van Delft. Maar het is niet onmogelijk. In verschillende winkels, zoals de Albert Heijn en de Hema, staan pinautomaten die je tijdens openingstijden kunt gebruiken. Je kunt ook terecht bij het kantoor van ABN op de Pynepoort, het kantoor van ING op de Phoenixstraat of het kantoor van Rabobank op de Buitenhofdreef. Op de Phoenixstraat kun je buiten kantoor- en winkeltijden ook terecht bij de automaat van ING dat buiten hangt.

Lees ook

De flappentap verandert in een knalgele Geldmaat en dit is wat je daarover moet weten

De geldautomaten van ING, de Rabobank én ABN Amro verdwijnen binnenkort allemaal uit het straatbeeld...

Leuk! We krijgen dit voorjaar 2 (!) tulpenvelden in Delft

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij denken nog steeds met een glimlach terug aan het zonn...

In deze straten kun je vanaf nu alleen met vergunning (of betaald) parkeren

Op steeds meer plekken in Delft wordt parkeren aan banden gelegd. Vanaf 1 december kun je in een gro...

Meer over

Nieuws

adv.